Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 9. januar 2015

Tid til en øl - Beavertown Gamma Ray / Smog Rocket


9. Januar 2015

I dag åbnede Basement BeerBar for syv haner med øl fra engelske mikrobryggerier – Siren, Redchurch, Oakham og Beavertown.

Beavertown åbnede i 2011, da Logan Plant begyndte at brygge i Duke’s Brew and Que – i De Beauvoir, London. Området De Beauvoir bliver kaldt Beavertown i den lokale cockneyaccent. I 2013 flyttede de til nye omgivelser, og igen i 2014 til de nuværende i Tottenham Hale.

På deres hjemmeside kan man følge en blog med masser af billeder og man kan heldigvis også læse om deres øl.

Basement Beerbar var vel besøgt i dag, og flere havde sat sig for at smage de syv bryg, men jeg var kørende, så jeg beherskede mig til kun at smage to. Men så er der jo basis for et genbesøg.

”Gamma Ray” beskrives som en ”american pale ale” på 5,4%. Jeg vedhæfter lige et billede af etiketten

 
Gamma stråling er helt klart ikke til at spøge med, men måske kan man hærde sig ved at indtage det flydende.
Det er en flot gylden øl med kraftigt, hvidt skum. Den har en dejlig eksotisk duft af humle. ( Columbus, Bravo, Amarillo, Citra og Calypso ). Den er tørhumlet i flere dage. Den virker aggressiv og pågående i munden med et godt bid. Der sluttes af med en markant bitterhed ( 55 IBU )
Karakter 4
 

Beavertown var også repræsenteret med ”Neck Oil” og ”Smog Rocket”. Jeg valgte den røgede porter, også på 5,4%. Den er inspireret af den industrielle revolution, der fyldte London med smog – dengang porter var folkets øl. Etiketten bærer også præg at luftangreb med røgbomber fra 2. Verdenskrig.

Det er en kulsort øl med lysebrunt, blødt skum. Den har en fin duft af brænderøg. Der er brugt ni forskellige malte – deriblandt røgmalt fra Bamberg. Den føles først blød, men begynder langsomt at syde i munden. Røgsmagen er tydelig – mere udbrændt carport end lejrbål, men indtrykket mildnes efterhånden. Der sluttes af med en næsten bæragtig note, men det er stadig røgen der fornemmes i eftersmagen. Chinook og Magnum humle ( IBU 29 )
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar