Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 6. juni 2018

Tid til en øl - Enigma Hades


6. Juni 2018


Øl nr. 2100 der bliver omtalt her på bloggen er en mørk, sød stour fra Enigma Brewing– ’Hades’.
Den er på 10,0% og er brygget af 4 forskellige malte. Derefter er den lagret med vanílje-ekstrakt og kokosstykker.. Det kunne godt lyde som en vammelsød blanding, men det er godt doceret, så det fungerer faktisk fint. 
Den er sort med et meget kraftigt, brunt skumlag. duft af sød espressokaffe med et hint af vanilje.. Den har en god fylde og smagen domineres af sød kaffe, mørk frugt og ristet malt. Kokos lægger man slet ikke mærke til, og man skal også mærke godt efter for decideret at finde vanilje. Men det er sikkert disse ingredienser, der medvirker til den søde, lidt eksotiske smag.
Bitterheden forsvinder helt i eftersmagen, selvom der reklameres med IBU 50.
Det er en glimrende, behagelig øl til den runde side.

Karakter 4

Som tidligere nævnt er etiketterne på Enigmas øl meget farvestrålende og de omhandler ofte mytologiske emner. På denne etiket ser vi Dødsrigets hersker – Hades – med et stort krus øl i den ene hånd. Han er måske ved at løbe tør for øl, for færgemanden Charon sejler over floden Styx med adskillige tønder øl fra Enigma. De fortabte sjæle må vente lidt på deres overfart. På bredden i Dødsriget vogter den 3-hovede hund – Cerebus. Den skal måske endda bestikkes med et enkelt fad eller tre.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar