Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 18. juni 2018

Tid til en øl - Fuller's & Cloudwater New England IPA


18. Juni 2018


Fuller’s har tidligere eksperimenteret med gamle opskrifter fra deres arkiver, men har ellers brygget mere eller mindre traditionelle ales. Med det nylige samarbejde med engelske mikrobryggerier er de begyndt at udforske nogle mere utraditionelle typer. Jeg ved ikke, om det er disse håndværks-bryggerier der selv har foreslået hvilke øl, de skulle lave, men i hvert fald er det en fin måde for Fuller’s at udvide horisonten på.

En af disse nye øl falder i den populære NEIPA kategori, og den hedder såmænd også blot ’New england IPA’ ( Ikke noget fancy navn denne gang ).
Til gengæld skulle jeg lige orientere mig lidt, for det stod ikke helt klart, hvilket bryggeri Fuller’s samarbejdede med.


Når man først ved det, er det såmænd ganske logisk og tydeligt – ’Cloudwater’

Cloudwater Brew Co. ligger også i Manchester og blev grundlagt i 2015. Efter sit 2. besøg på Copenhagen Beer Celebration besluttede Paul Jones at få del i Manchesters voksende specialølsmarked. og sammen med William France fik han stablet et bryggeri på benene. De er 4 i teamet. Brygmester er James Campbell, der tidligere var på Marble Brewery,  og Al Wall tager sig af alt det andet. De har alle forskellig smag i øl, hvilket er med til at udvikle deres sortiment. Alle fire brygger øl, og tydeligvis amerikansk inspirerede – mange DIPA i sortimentet.

Samme med Fuller’s har de også lavet et amerikansk øl – den nye populære type New England IPA.
Jeg må indrømme at denne øltype ikke siger mig så meget, men det er blevet til en ganske fortrinlig udgave. Den er gylden – en anelse sløret og med en dejlig duft af milde citrusfrugter. Der er brugt Simcoe og Amarillo og den engelske humletyoe Olicana. Alkoholprocent på 7.0%. Frisk og skarp i munden og med en markant bitterhed i afslutningen. Men den er ikke så markant anderledes end mængden. Det er kun i forhold til Fuller’s produktion, den skiller sig ud – og den er mådke også mere unik på det engelske marked.

karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar