Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 16. juni 2018

Tid til en øl - Fuller's & Fourpure Galleon


16. Juni 2018


Hurra, Danmark vandt – på trods af stort pres fra Peru. Lidt heldigt, men med stor indsats fra Kasper Schmeichel

Jeg så kampen i selskab med en øl fra Fuller’s . Bryggeriet har lavet en serie samarbejdsbryg med 6 engelske mikrobryggerier. Jeg har dog kun fået fat i de 5, så måske har jeg overset en i butikken. Det må undersøges. Jeg kender kun 2 af bryggerierne i forvejen.

*Fuller’s & Friends’ hedder serien, og jeg lagde ud med ’Galleon’ som er lavet sammen med Fourpure Brewing Co.

Dette bryggeri ligger i Bermondsey i det sydøstlige London. De startede i 2013 med at brygge på et gasdrevet anlæg på 36 hl, men opgraderede til et større fuldautomatisk anlæg i 2017. De har nu 12 gærtanke på 200 hl. Det er 2 brødre – Dan og Tom Lowe, der driver bryggeriet.

Navnet Fourpure hentyder til de fire ingredienser i øl – malt, humle, gær og vand. Bryggeriet er meget opmærksom på miljøet, og arbejder kontinuerligt med at nedsætte vandforbruget, genbruge emballage og resterne fra brygprocessen bruges til foder. Der er også stort fokus på CO2 forbruget.
Alle deres øl er på dåse.

Samarbejdet med Fuller’s har resulteret i en ’Dry Hopped Lager’ på 4,8%. 
Der er brugt Loral humle – en mig ukendt amerikansk humletype. Det giver en af de friskeste aromaoplevelser, jeg har haft i et stykke tid. Masser af citrus afrundet med noter af mandarin. Ølllet er meget lyst med et svag skumlag på toppen. Som nævnt er den frisk og der afsluttes med en god og markant bitterhed.

Det var de store galeoner, der sejlede øl til Indien og navnet –’Galleon’ – kan måske hentyde til den mere markante humleprofil – India Pale lager.

Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar