Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 12. december 2021

Tid til en øl - Viborg Stjernestund

 12. December 2021

Der er store omvæltninger hos Viborg Bryghus. Der er kommet en ny brygmester. Antoni Aagaard Madsen har taget tøjlerne og skal fremover være med til at sætte et helt nyt bryganlæg i gang. Antoni har tidligere været brygmester på Nibe Bryghus og senest på Thisted Bryghus.

Det nye anlæg skal forhåbentligt stå klar i foråret '22 og man regner med at kunne brygge 5000 liter om dagen.

Antoni har lanceret en ny juleøl, der på langt sigt vist skal være en helårsøl. Det er en belgisk inspireret blonde med curacao appelsinskal og anisfrø. Tanken var at brygge en øl med rug, hvede og havre, men da Antoni kom til bryghuset, fandt han noget ristet rugmalt, der 'smagte hamrende godt'.

Det er der kommet en lysende, gylden øl ud af. Den holder 6.5%. Man mødes af en kraftig duft af Curacao appelsinskal, og man aner en lille snert af lakrids. Curacao er en ø ud for Venezuelas kyst. Den har været en belgisk koloni indtil 2010, hvor den fik selvstyre, men stadigvæk knyttet til Belgien. Øen er kendt for sine bitre appelsiner - pomerans - og den blå likør man laver.

Stjernestund er en behagelig øl at drikke - med en god fylde. Appelsinskallen er næsten for dominerende i smagen, men man kan også her godt ane smagen af anis. I begyndelsen er der sødme fra frugten, men det bitre trænger sig på i slutning - lige i overkanten.

Karakter 4

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar