Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 3. december 2021

Tid til en øl - Frederikshavn Bryghus Jólnir


3. December 2021

Lige inden jeg drog sydpå til de varme lande, modtog jeg en sending øl fra Frederikshavn Bryghus.

Ligesom jeg sidste år anmeldte øl fra Løkken Bryghus, var tanken nu, at jeg skulle gøre noget tilsvarende med øl fra Frederikshavn. Og det gør jeg da gerne.

Men først var der ferie, og nu er det juletid - med det fokus der så kommer - så det bliver nok først i det nye år, der rigtig kommer gang i anmeldelserne. Men der var en juleøl iblandt øllene.

'Jólnir' er et dæknavn for Odin og betyder 'Julens Herre'. I følge etiketten havde Odin for vane omkring vintersolhverv at dele frugt og nødder ud til sine krigere, og det skulle være baggrunden for at give julegaver - måske. Vi kan også på etiketten se, at vi befinder os i vikingetiden, for der er en hjelm med horn, der jo ganske urigtigt tilskrives vikingerne. Men flot er det .

Det er en belgisk inspireret øl på 5,6%. Den har en smuk orangegylden glød og et fint skumlag. Dejlig duft af malt og krydderi. Der skulle være både vanilje og kanel iblandt, men jeg kan bedste fornemme det sidstnævnte. Den har en behagelig fylde og smagen er let krydret, hvor kanel igen gær sig bemærket. Humlen er udelukkende balancerende ( 22 IBU ). Alt i alt en glimrende julebryg til frokostbordet, og med det lille tvist af kanel.

Karakter 4


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar