Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 25. januar 2010

Tid til en øl - Alvinne Podge Belgian Imperial Stout

25. Januar 2010

 I sommer var vi på tur til Holland og besøgte Trappistklosteret Achel på grænsen mellem Holland og Belgien. Som tidligere beskrevet har de en hyggelig gårdhave, hvor man kan få noget at spise og ( selvfølgelig ) at drikke. De har også et af de bedste øludsalg af belgisk øl – ikke kun deres egne, men fra alle mulige bryggerier.

Her fandt jeg bla. en ”Podge Belgian Imperial Stout”, som jeg aldrig havde hørt om før. Jeg kendte heller ikke bryggeriet ”Alvinne”

”Alvinne” blev dannet i 2002. Først som fantombryggeri, hvor de benyttede ”De Graal” bryggeriet i Brakel. I 2003 fik de egne lokaliteter i Ingelmunster og i 2006 i Heule i Vlandern. Navnet stammer fra en lokal legende om en kvindelig nymfe.

Bryggeriet beskriver sig selv som et Picobryggeri. Pico betyder ”meget lille” og hentyder til at det er mindre end et mikrobryggeri. Alligevel har de modtaget international anerkendelse.

Alle deres øl færdiggærer på flasken og er upasteuriserede og ufiltrerede. Man bruger mest tjekkisk og engelsk humle og gærtypen varierer fra øl til øl.

”Podge Belgian Imperial Stout” er lavet på bestilling af en af England’s kendte ølentusiaster fra    CAMRA  – Chris ”Podge” Pollard. Den er brygget på pilsnermalt, samt 6 mørke malte, krystalsukker og mørk kandis. Tilsat Challenger og East Kent Golding humle fra England. Gærtypen er ”Wyest Irish Ale” gær.

Det er en kulsort øl på 10,5%. Skummet er lysebrunt og en smule groft at se på, men føles lækkert. Der er en kraftig duft af krydderier og lakrids. Smagen er typisk ”belgisk”. Den virker ikke som amerikanske Imperial Stout’s. Den er mere krydret og ikke nær så humlebitter. Noter at mørk frugt, kaffe, mørk chokolade og lakrids. Svag bitterhed i eftersmagen.

Karakter 4+

Jeg ved ikke om den kan klassificeres som en Imperial Stout, men som de 2 andre jeg har smagt er det en blanding mellem Imperial Stout og en typisk belgisk massive ale ( nok mere belgisk end stout. ).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar