Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 16. januar 2010

Tid til en øl - Blue Mountain Stout

18. januar 2010

Vi har været inde at se ”Avatar” i biografen. En grafisk meget flot film. Vi så den ikke i 3-D, da flere har sagt, at den er bedre som normal film – for 3-D effekterne forstyrrer for meget. Og den fungerer meget flot som normal film. Men det er tydeligt at billedfladen er oplagt til 3-D med de flotte perspektiver og en meget klar opdeling i forskellige planer – forgrund, mellemgrund og baggrund. Så mon ikke vi må ind og se den i 3-D udgaven også.

Handlingen er også udmærket. Det er tydeligvis en amerikansk film med lidt superheltetema. Vi kender stilen fra flere film, hvor en helt til sidst opildner de underkuede og redder hele planeten. Men flot og virkningsfuldt er det lavet og med en lidt anden vinkel.

”Avatar” er et sanskritord, der betyder ”nedstigning”, og hentyder til Guds nedstigning i kødet. Man kunne kalde Jesus en Avatar. Der hentydes formodentligt til vores helts udvælgelse som planetens frelser, men de metoder, der benyttes er meget lidt guddommelige, og derfor bliver betydningen af ordet ”Avatar” forvansket. Det er selvfølgelig trist at en hel generations opfattelse af et begreb bliver misvisende, men sådan er det desværre ofte. Men – fed film.

Vi tog en eftermiddagsforestilling, så vi var hjemme til aftensmaden, der bestod af  lammegryde med bønner og grønsager og en masse krydderi.

Dertil tog jeg en ”Blue Mountain Stout” og begge dele blev endnu bedre sammen.

”Blue Mountain Stout” er en kaffestout fra Gourmetbryggeriet ( GB ). Den er brygget på byg- og hvedemalt, og der er tilsat belgisk mørk chokolade ( Callebaut ) og ”Blue Mountain” kaffe fra Jamaica. Denne kaffe regnes for en af de bedste ( og dyreste ) i verden, men ses ikke så tit i Danmark, da langt det meste går til Japan. Men med den fokus der ( også ) er på kvalitetskaffe, skulle det undre mig om man ikke kan finde den i de rigtige butikker.

Det er en sort øl på 6,5%, med kraftigt brunt skum, der bliver hængende fint på glasset, når der drikkes. Duften er ristet, og der er et sødligt strejf af chokolade. Øllet føles ikke så tykt i munden, som man skulle tro. Smagen er domineret af ristet kaffe og mørkt brød, og igen kommer denne fine chokoladenote ind og afstemmer smagen. Den er heldigvis ikke så fremtrædende som f.eks ”Young’s”, der godt kan give påmindelser om Kinderæg. Eftersmagen er stadig præget af den ristede kaffe og humlen synes ikke helt at træde i karakter. En dejlig, lidt tør stout som fungerede glimrende sammen med maden

Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar