Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 29. januar 2010

Tid til en øl - Stone IPA

29. Januar 2010

I dag var jeg i Ølkonsortiet for at købe øl til en kommende ølsmagning. Vi skal slutte af med ”Essentia Bina” fra Beer Here og de sidste 150 flasker findes i butikken. Jeg har selv stemt på den som ”årets ølnyhed” og nu er det spændende at se, om den kommer med blandt de 10 finalister. Hvis den gør, bliver den nok hurtigt udsolgt.

Der var et par andre ølentusiaster i butikken, og ejeren var generøs og åbnede den ene flaske, han havde af ”Stone IPA”. Det er ikke en øl, der ses ofte på disse kanter.

”Stone Brewery” ligger i det sydlige Californien – nærmere bestemt i Escondido. Hertil flyttede bryggeriet i 2006, så det var muligt at udvide forretningen. Bryggeriet stammer fra 1996 og havde først til huse i byen San Marcos. Stone Brewery har hurtigt opnået et godt ry – så godt, at der ikke bliver eksporteret ret meget. Man kan nemt sælge produktionen hjemme.

”Stone IPA” er en smuk gylden og klar øl med et fint hvidt skumlag. Procenten er 6,9%. Duften er fyldig med typisk amerikansk humlearoma, men der ligger en blid, frugtig overtone over duften. Jeg tænkte umiddelbart på lidt fersken. Det mærker man nu ikke i smagen, der er kraftig med en markeret humleprofil, der dog ikke er ekstrem, men vældig fint balanceret. Der er brugt Magnum og Centennial humle. Bitterhedsniveauet fremgår ikke at deres hjemmeside, men jeg vil skyde på 65-70 IBU. Alt i alt en meget behagelig IPA.

Karakter 4+

Det eneste jeg tidligere har smagt fra Stone er deres samarbejde med AleSmith og Mikkeller, hvor de lavede en Tripel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar