Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 24. oktober 2014

Tid til en øl - Ebeltoft IPA


24. Oktober 2014

Efter en dejlig danseaften var det godt at sætte sig foran skærmen herhjemme for at se Vild med Dans – også selvom vi ikke vandt hverken bil eller rejse. En god flødebolle fra Summerbird og en dejlig IPA fra Ebeltoft Gårdbryggeri var med til at sætte den gode stemning.

Ebeltoft Gårdbryggeri fremstår først og fremmest gennem deres Facebookside, og som tidligere nævnt, har jeg ikke tid eller lyst til at scrolle det hele igennem, så jeg må nøjes med informationerne på flasken. Deres hjemmeside er vist blevet hacket, der står i hvert fald kun noget om ”warning”.

Skriften på etiketten er skrevet med bittesmå bogstaver på grøn baggrund, og for en halvblind, gammel mand er det yderst besværligt at læse. Jeg må bruge lup for at se bare noget af det. Og man får så oplyst at malten er gulvmaltet efter gammel skik, og humlerne er amerkanske. Den egner sig til mad med god smag. Alkoholprocenten er muligvis 6,1%, men det fortoner sig i noget sortgrønt grums. Når det er sagt, synes jeg ellers etiketten er enkel og flot – den er bare lidt ulæselig.

Det er en let sløret, orangegylden øl med kraftigt, offwhite skum. Den har en virkelig behagelig duft, hvor sødlig mango blander sig fint med lidt skarpere noter af grape. Den har en fint, aggressivt bid på tungen. Smag af eksotisk frugt og en tilpas, men tydelig bitterhed i eftersmagen.

Karakter 4+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar