Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 15. oktober 2014

Tid til en øl - Vesterbro Bryghus


15. oktober 2014

I starten af ferien var vi i Helsingør for at besøge vores datter. Vi brugte tiden at se lidt af Nordsjælland – Hornbæk, Fredensborg og Esrum Kloster ( hvor jeg for resten fik købt deres eget bryg med hjem. Det er brygget af Skands, men jeg husker den gamle udgave fra Brøckhouse med glæde. Nu er jeg spændt på den nye udgave ). Vi tog også en tur til København for at se universitet, hvor min datter studerer. Derefter tog vi en tur op af Strøget. Det var ikke en øltur, men da kone og datter gerne ville på Lagkagehuset til varm chokolade og kage, benyttede jeg lejligheden til at smutte ind ved siden af. Vesterbro Bryghus har til huse i nærheden – på Vesterbrogade – og de reklamerede med fem smagsprøver. Det var oven i købet ”Happy Hour”, så det kostede kun 35 kr.


Det er et fint lokale med højt til loftet. Det virker på en gang lyst og moderne, og alligevel traditionelt med det mørke interiør. Hyggelig stemning.

Det er den østrigske brygger Georg Lassacher, der er uddannet på bryggerskolen i Weihenstephan, der står for øllet.
 
Etiketterne er enkle og grafiske. Det er kun farverne der adskiller dem ( og navnet , selvfølgelig )

Først smagte jeg ”Hvede” på 4,9%

 
Det er en uklar, gylden øl med svagt skum. Skummet var ringe på samtlige øl. Der var en frugtig, let syrlig duft af stjernefrugt i stedet for den gammelkendte bitre appelsin. Den var frisk og den syrlige citrusnote gik også igen i smagen
 
Karakter 3+
 
”Blond Lager” er egentlig bare en smart måde at sige pilsner på. Den er også på 4,9% og adskiller sig ved at være klar i glasset. Malten er fra Plohberger Malteri i Østrig og det er tysk Hallertauhumle og tjekkisk Saaz, der giver bitterheden. Den dominerende duft er støvet halm. Den er let i munden med en smule aggressivt bid. Smagen minder også om en gammel lade fyldt med halmballer. Let bitterhed i eftersmagen.
Karakter 3
 
 
”Amber Lager” ( classic ( bryggeriet beskriver den selv som en ”Märzen” )) er en mørkere, abrikosfarvet øl på 5,2% Men ellers ligner den i høj grad pilsneren. Der kan anes lidt mere sødme, men det et stadig meget lade.
Karakter 3
”Red Ale” står med en endnu mørkere tone. Den passer pænt til sit navn, og holder 5,3%. Den er lettere sløret med en sødlig duft af frugtvingummi. Den føles behagelig blød i munden.
Karakter 3
 
Den sidste øl på bakken var ”India Pale Ale” ( der findes også en ”Brown Ale” men den var ikke på hanen den dag ). Det er en lys, klar øl på 5,0%. Den har en let citrushumlearoma og den føles også blød og rund. Den har ikke så meget smag, men en markant og tydelig bitterhed i eftersmagen.
 
Karakter 3+
 
Alt i alt udmærket øl, der dog ikke gør sig bemærket med noget ud over det sædvanlige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar