Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 28. oktober 2014

Tid til en øl - Toccalmatto Rude Boy IPA / Het Kapitel Blond


28. Oktober 2014

Forleden besøgte vi nogle venner, så vi sammen kunne følge med i tredje afsnit af ”1864”. Men inden den gik i gang satte vi os til bordet med dejlig mad. Og der kom også spændende øl på bordet. Først værtens egen klon af ”Chimay Rouge” – en udgave der lagde sig pænt op af originalen. Derefter en specialitet fra Italien – ”Rude Boy IPA ” fra bryggeriet Toccalmatto i Fidenza. Det stammer fra 2008 og det er Bruno Carilli, der står bag det. De brygger i tre serier – en ”classic”, en ”Special” og en ”barrel aged”. Alle øl er overgærede.

”Rude boy IPA” er fra deres ”classic-serie”. Det er en øl på 6,5%. Den er brygget på otte forskellige maltvarianter og humlet med Bramling Cross og Centennial. Det er en fin rødlig øl med blødt, hvidt skum. Den har en god duft af frugtig humle. De beskriver den selv som ”a rude boy indeed”, men så rå og grov er den u heller ikke. Måske set med italienske briller, hvor humlebitterhed ikke er så udpræget. Den har en behagelig, let afdæmpet humlesmag, men man er dog ikke i tvivl om, hvilken kategori den hører hjemme i.

Karakter 3+

 
Til hovedretten kom en ”Het Kapitel Watou Blond” på bordet. Hovedretten var med asiatisk tilsnit og øllen passede fint dertil. Det er bryggeriet Van Eecke der brygger serien Het Kapitel. Bryggeriet stammer fra 1629, og det ligger i Watou nær Poperinge. Under den franske revolution blev både slot og bryggeri nedbrændt, men det blev genopbygget i 1820 under navnet ”In de gouden Leeuw”. I 1862 blev familien Van Eecke gift ind i bryggeriet og det skiftede navn til ”Van Eecke”.
 
De brygger den berømte ”Hommelbier”, der blev skabt af Karel Leroy i 1981.
 
”Het Kapitel Watou Blond” er på 6,5% og vandt i 2010 guld i kategorien ”blond Abbey ale”, Det er en ufiltreret, abrikosfarvet øl med let skum. Duften er eksotisk med mango og grape. Dejlig behagelig smag, hvor de eksotiske indtryk også kommer frem
 
Karakter 4
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar