Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 9. oktober 2014

Tid til en øl - Kongebryg XI Kejserinde Dagmar


9. Oktober 2014

I dag tog vi tidligt til byen for at høre en korkoncert med talenterne fra Aalborg Kulturskole, men af uforklarlige årsager dukkede der ingen sangere op på det angivne tidspunkt. Der var heller ikke andre publikummer på stedet, så det er nok os der har taget fejl. Vi strandede i hvert fald i byen med 2½ time til vores danselektion. Vi havde jo regnet med at skulle spide på en cafe, men nu fik vi set på vinduer, spist aftensmad, købt is hos Paradis og nåede også en kop kaffe/te i Salling, inden vi meget tidligt mødte op til dans.

Vi spiste på Cafe Luna, hvor de også har et pænt ølkort. De var nu ved at løbe tør for nogle af øllene, oplyste tjeneren mig om. Til gengæld var der nogle i baren, der ikke stod på kortet.

En af disse var fra bryggeriet Kongebryg i Næstved. Tjeneren mente godt nok den var fra Rusland, men han er undskyldt med, at det er en Russian Imperial Stout, og at Næstved står skrevet med meget små bogstaver.

Under den årlige rullepølsekogning udbrød Martin Lynge Nicolaisen: ” Vi laver da vores eget julefrokostbord. Vi mangler bare øllet” – og så var det jo bare at gå i gang. Det er Martin og Niels Formby Kiens der er indehavere af bryggeriet og de brygger vist begge sammen med den tyske brygmester Alexander von Fritz.

Man bruger danske pilsnermalt fra Fuglsang Malteri og tysk specialmalt fra Bamberg. Til aftenens øl er der brugt Pilsnermalt, Munich type 2, Carafa 1&3, Havre, Choco Rug, Spelt og Hvede. Derudover er der tilsat East Kent Golding ( IBU 58 ), Kirsebær, Vanilje frugt og egetræsspåner, foruden lokal honning.

Det er den dansk/russiske Kejserinde Dagmar, der lægger navn til denne stout. Det er en sort øl på 7,8%. Kraftigt lysebrunt skum. Den har en god aroma, hvor man aner lidt vanilje og ristet malt. God fyldig krop. Smagen er kraftig med ristet malt, vanilje og et skarpt anslag fra egetræet. Jeg lagde ikke mærke til kirsebær og honning, men det skal nok være med til at skabe denne komplekse øl. Helt klart en vellykket Russian Imperial Stout, og jeg vil gerne smage flere øl fra Kongebryg.

Karakter 4+

Se mere om Kongebryg på deres hjemmeside eller på bloggen "Stovt"
 

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar