Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 23. august 2015

Tid til en øl - Amager Collaboration


22. August 2015

I dag havde Basement Beer Bar indkaldt til smagning med Amager Bryghus og nogle af deres amerikanske samarbejdspartnere. Det blev en rundtur i godt humlet øl med fem amerikanske bryggerier. Jeg havde aftalt at mødes med en god ven, hvis han kunne få plads, og det var ikke noget problem, da der kun mødte 10 personer op i sommervarmen.


Det første samarbejde var med Cellermaker – et nyt bryggeri fra San Fransisco. Det er stiftet af Connor Casey og brygmester Tim Sciascia og de brygger hele tiden små batches af forskellige øl. At gentage 3-4 øl hele tiden vil være kedsommeligt.

Deres samarbejde med Amager resulterede i ”The Dank Dane” – en rug/hvede IPA på 6,5%. Der er tilsat en god mængde humle af typerne Simcoe, Citra og Columbus.

Det er en uklar, orange øl med fint hvidt skum, der sætter sig pænt på glasset. Man mødes af grape og gran. Den har en god fyldig krop – blød og forfriskende skarp af humle på samme tid. Først domineres smagen af grape og citrus, senere træder gran mere frem.

Karakter 4

Begrebet ”Dank as a Dane” henviser til unge svedige rygsækturister der farer efter sporvognene, aser op og ned af de stejle gader og jogger hen over Golden Gate. Disse moderne hipstere er samtidig meget glade for kraftigt humlede øl. Så ”The Dank Dane” er en øl for dem.


Derefter smagte vi samarbejdet med Arizona Wilderness Brewery fra Gilbert, Az. Det er det første bryggeri i byen og er samtidig en Brewpub. Det blev grundlagt af Jonathan Buford og 2 venner i en garage i 2010, men efter en ”Kickstarter” kampagne i 2012 kom der gang i det hele.

Dagen øl var ”Arizona Beast” på 7,0%. En Oatmeal IPA med masser af havre og Hercules, Polaris, Citra og Amarillo humle.
De to øl minder en del om hinanden i udseende, men aromaen er ikke nær så tydelig denne gang. Denne øl er også frisk i sin fremtoning med frugtig citrus. Fin afsluttende bitterhed.

Karakter 4

Et rygte har længe floreret - at en mærkværdig skabning er set på et kamara ved landevejen i den mest afsides liggende del af Grand Canyon staten. Var det en sasquatch eller en bigfoot? Her er den i hvert fald.


Against The Grain havde besøg af Amager Bryghus og sammen lavede de ”Fistful Of Kroners”  - en øl, der naturligvis spiller på den gamle Sergio Leone film. Basen er en pilsner, men den er peppet lidt op til 7,6% så vi nærmer os vist en kraftig guldøl/bock. Dertil er tilsat danskernes forkærlighed for rugbrød i form af 25% rugmalt. Det giver en flot dyb orange farve, som jeg desværre ikke kan vise, da mit kamera åbenbart ikke ville tage billede af den.

Igen en god fylde pga rugmalten. Intet skum og en god bitterhed af amerikansk citrus humle. Jeg havde nok ikke gættet på lagerøl i første omgang.

Karakter 3+


Crooked Stave med brygmester Chad Yakobson i spidsen brygger udelukkende syrligt øl. ”Chad The King” blev præsenteret som en Sour Ale, men selv omtaler de den som Farmhouse Ale, hvilket kan bøjes til flere grader af syrlighed. Og denne var yderst moderat. Der er brugt brettanomyces gær. Bryggerne fra Amager insisterede på at der også skulle en del humle i ( Simcoe, Mosaic, Citra og Amarillo ), så det endte op med en Farmhouse Pale Ale.

Jeg er nok ikke den store fortaler for syrlighed og bitterhed i samme omgang, men som nævnt var det hele lidt afdæmpet her. Min kammerat brød sig ikke om duften, og der var da også lidt sur karklud over den. men smagen var frisk i varmen og syrligheden tilpas tilmig. Bitterheden til sidst var unødvendig, men uskadelig.

Karakter 3+

Til sidst smagte vi ”Orange Crush”, som flere gange tidligere er omtalt her på bloggen, og så sluttede vi – udenfor nr – af med "Konrads Stout” fra norske Lervik. Det var godt.













Ingen kommentarer:

Send en kommentar