Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 10. august 2015

Tid til en øl - Frejdahl Guldtop

10. August 2015


”Hrymfaxe den sorte puster og dukker og i Havet sig begraver.
Morgenens Porte Delling oplukker,
og Skinfaxe traver i straalende Lue paa Himlens Bue”

( Adam Oehenschläger ).


Det er storladne ord – det er Danmarks fortid, der kommer til live i Bryggeriet Frejdahls nye øl. Bryggeriets logo er grisen Gyldenbørste, der var guden Frejs dyr og den skinnede klart , så nat blev til dag. Den blev skabt ved troldom af dværgene Brokk og Sindre, efter en af Lokes svinestreger.

Når den nordiske mytologi fylder så meget i Frejdahls verden er det fordi bryggeriet Vestfyen har lavet et samarbejde med Jim Lyngvild, og han er meget optaget af vores gamle fortid. Han har selv bygget et vikingehus – Ravnsborg på Fyn. Han har sammen med brygmester Christoph Behnke ( Willemoes-serien ) skabt en ny serie økologiske øl under navnet Frejdahl.

Deres øl er for tiden på introduktionstilbud i Bilka, så jeg købte et udvalg med hjem og lægger ud med bryg nr. 1 – ”Guldtop”.

”Guldtop” er en pilsner på 4,8%. De skriver selv på etiketten at ”mandarin og cascadehumle giver en frisk og frugtig smag”, men mandarin fremgår ikke ellers af ingredienslisten. Det er en gylden øl med et let slør, små bobler og luftigt, hvidt skum på toppen. Skummet falder dog ret hurtigt sammen. Duft af hyldeblomst og orangefrugt, så mandarinen er nok ikke helt gal. Den er forfriskende, men har en god fylde. Mandarinen fornemmes, men når ikke at blive så sød, før humlen giver smagen en skarpere drejning. Frugtig eftersmag med mild bitterhed. En lidt anderledes pilsner, der gør sig godt.
Bryg nr. 1 lover godt for senere bryg. Eneste minus er at den ikke har godt af at vente særlig længe. Jeg måtte lade noget af den stå i ca 10 minutter, og så var gassen gået af ballonen, og den var noget mere fad og slap at drikke – og duften var henad dåsepære. Men man jo også bare lade være med at lade godt øl stå.

Karakter 4

Guldtop er guden Heimdahls hest, der dukker op ved Balders ligfærd og trækker ham til Hel.Ingen kommentarer:

Send en kommentar