Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 21. august 2015

Tid til en øl - Midtfyn / Frejdahl / Samuel Smith / Lost Abbey


21. August 2015

Inden anden halvleg af Humleland ølsmagningen kommer på bloggen, trænger aftenens hyggemadklub sig på med et par øl. For første gang i umindelige tider var der vejr til at sidde i haven og få sig en øl. Ingen blæst, masser af sol og lidt skygge fra parasollen, der for første gang i år var slået op.

Vi nød lidt chips og en øl fra Midtfyn Bryghus ( De der ikke drak øl, fik rosevin eller sodavand ). I Fakta fandt jeg en ”Double India Pale Ale”, der muligvis er brygget til COOP. Midtfyn har en Double IPA i deres faste sortiment, men den er på 9,2%. Denne øl er ”kun” på 7,3%, men minder ellers meget om den anden. Udvalgte amerikanske humler giver en kraftig humlebitterhed med god smag af grape.


Karakter 4


Så rykkkede vi indendøre til aftensmaden. Vi have fået nogle fiskeplatter i Brugsen med æg & rejer, fiskefrikadeller, krebsehaler, laks og røget ørred, og dertil valgte vi en saison fra Frejdahl – ”Gudmund”.

Det er duften af lys frugt og bær der møder en – drue, stikkelsbær og æble. Brygget på pilsnermalt, humlet med Nelson Sauvin humle og afrundet med mjød af dansk honning. Derefter fadlagret på Chardonna hvidvinsfade.

Em smuk gylden øl på 7,0%.. Aromaen er nævnt og smagen er rund og lækker. Man mærker mjøden som en balancerende sødme, der er i godt modspil til lidt skarpere, let syrlige noter fra hvidvinsfadet. En god ledsager til fisken.

Karakter 4+

Gudmund er nevø til den sydfyske viking Roulv. Gudmund døde på vej hjem fra et slag i Frankrig og Roulv satte en runesten over ham.

RuulfRsatisatinnuRa kudiaftkudmutbrudur
sunusintruknadu auaiRfabi

Det var teksten på runestenen, men den er oversat til nudansk ( det er nu så meget sagt )

” Roulv, næsboernes gode, satte stenen efter si brodersøn Gudmund
druknede Åver malede”


Vi åbnede også en Grimbergen ”Ambre” – en glimrende øl, som er omtalt tidligere.

Efter fiskeanretningen skiftede vi til en mørkere, sød øl – ”Organic Chocolate Stout” fra engelske Samuel Smith. Den er på 5,0% og brygget med chokolade malt og kakao ekstrakt. Den har en dejlig duft af chokolade, men da vi smagte på den var den ualmindelig vammelsød. En af vennerne sagde rammende: Det er jo en Øl-Cocio. Der skulle ikke meget til før vi var trægt helt i defensiven af kvalmende sødme, så vi haster videre.

Karakter 1+

Det skal dog siges til Samuel Smith’s forsvar, at jeg stort set aldrig har brudt mig om chokolade stouts. Jeg tror den eneste, jeg har sat pris på er den fra Maisel & friends.



Jeg skyndte mig i ølskabet for at se om der ikke var et eller andet, der kunne fjerne den vamle smag. Og jeg fandt en ”Avant Garde Ale” fra Lost Abbey.

”Relax and watch the evening arrive as the afternoon sun is consumed by the illuminating moon over the gardens”.

Det lød helt klart som en øl til lejligheden. Det er en Biere de Garde ( der er jo en hentydning i 
navnet ) på 7,0%. Den er beskrevet som en Farmhouse Style Ale, men hvor det ofte betyder syrlig passer det ikke her.

Det er en gylden, uklar øl med hvidt skum. Duft og smag er frugtig med drue og melon. Den er ikke sød, hvilket lige var det, der skulle til. Frisk og med en let syrlighed.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar