Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 13. august 2015

Tid til en øl - Frejdahl Nidhug


13. August 2015 

”Asken Yggdrasil Anløb lider mere end man tænker, thi Toppen ruskes af Hjort, den raadner på Siden, Nidhug hærger forneden.”
( Grimnirs Tale )

Den anden øl fra Frejdahl hedder Nidhug og der henvises til navnet i den gamle tekst, men ellers kender jeg ikke baggrunden for navnet. Nidhug er den drage, der gnaver af Verdenstræets ene rod, og suger blodet af de mennesker, der ikke skal til Valhal. Et uhyggeligt og drabeligt væsen, der umiddelbart må kalde på en mørk og farlig øl. Og det synes jeg ikke helt passer. – Men en øl skal jo hedde noget og det er måske baggrunden for navnet.

”Nidhug” er en rugøl. Den fremstår undergæret, men det oplyses der ikke noget om. Den er naturligvis økologisk med dansk rugmalt.

Det er en dunkeløl på 5,2%. Skummet er kraftigt, men svinder meget hurtigt til absolut intet. Man mødes af en duft af rugmalt, rugbrød og karamel. Den virker mere tynd end forventet. Let og skarp i munden og smagen er heller ikke overvældende. Man sidder tilbage med smagen af rugmalt og gær til sidst. Der er ikke meget bid i dragen – den kunne godt være lidt mere udfordrende. Lidt en skuffelse efter ”Guldtop”.


Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar