Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 29. august 2015

Tid til en øl - Naparbier Avant-Garde Barley Wine


29. August 2015

I dag har vi fejret min ældste datters 26 år fødselsdag – tillykke med det. Vi har sendt den yngste på vej til Helsingør – det var dejligt at have hende på besøg en uges tid, og så har vi haft læseprøve på årets julespil. Alt i alt en god dag.

Som blev afsluttet med en stærk øl fra spanske Naparbier. Bryggeriet blev grundlagt i Pamplona i 2009, og de laver en serie ”Avant-Garde” øl med eksklusive øl. Brygmesteren er Juan Rodriques og dette er hans ”Barley Wine Ed. 2013” Det er en stærk øl på 12,0% - lagret i 15 mdr. på vinfade. Der er ingen oplysninger om den på deres hjemmeside – andet end et billede af etiketten og den siger ikke alverden.

Det er en rødbrun, uklar øl med en svag skumdannelse. Den har en tydelig aroma af sveske og rosin blandet med vin. Meget madeira-like. I munden er det også en tynd og skarp hedvinsfornemmelse, der møder en. Smagen er mørk frugt og alkohol. En øl man skal give sig tid til.

Karakter 4+


Naparbier har lavet en del samarbejdsbryg med især norske bryggerier på det sidste – både Nøgne Ø og Lervik er på listen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar