Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 19. august 2016

Tid til en øl - Anchor Brekle’s Brown


19. August 2016

Den nye ølrevolution begyndte, da Jimmy Carter i 1979 ophævede forbuddet på hjemmebrygning i USA. Straks begyndte man at eksperimentere i kældre og garager, og i 1981 så Sierra Nevada dagens lys og sendte fire øl på markedet, der satte nye standarter.
Men faktisk var der sket noget tilsvarende 10 år før i San Francisco. Her var det bare ikke et mikrobryggeri, men et gammelt bryggeri fra 1871, der sendte fire nyskabende øl på markedet. Det var bryggeriet Anchor.

I starten af 1850’erne ankom Gottlieb Brekle til San Francisco. Her opkøbte han i 1871 en ”beer-and-billard” saloon og omdannedede den til et bryggeri. I 1896 omdøbte han bryggeriet til Anchor. Anchor havde i slutningen af 1960’erne problemer, og besluttede at lukke. Det var det sidste bryggeri i USA, der stadig bryggede Steambeer, og det blev for meget for Fritz Maytag, der elskede denne øltype. Så han opkøbte bryggeriet ( hans far var efter sigende mangemillionær ) og omlagde produktionen, fik styr på finanserne og sendte i slutningen af 1975 de fire øl på markedet, samt en juleøl. ”Steambeer”, ”Liberty Ale”, ”Porter” og ”Old Foghorn”

Nu har de sendt en brown ale på markedet for at hylde deres første brygger – en øl der bærer navnet ”Brekle’s Brown”. Det er en ”all-malt single-hop” ale, for der er kun brugt den fine citrahumle.
Det er en flot, nøddebrun øl på 6,0%, Den har små livlige bobler og kraftigt beige skum på toppen. Der er en god duft af karamel og frugtig humle. Citra giver en note af eksotisk frugt som mango og papaja. Den er letdrikkelig og frisk i munden. Der indledes med sødme og en let syrlighed og slutter af med humlesmagen, der ikke er skarp og aggressiv, men netop præget af eksotisk frugt. Bitterheden er ikke høj, men giver en fin balance.


Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar