20. August 2016
Der
er lige halvleg i den spændende OL-finale mellem Tyskland og Brasilien. Så kan
jeg få skrevet lidt om aftenens øl.
Thisted
Bryghus har sendt fire øl på markedet, der har taget navn efter den mad, de
passer til. En glimrende ide. Vi skulle have et steak, og derfor valgte jeg ”Carnis”
– der har en okse på etiketten og passer godt til rødt kød. ”Carnis” betyder da
også kød.
Den
beskrives som en mørk lagerøl på 5,8%. Den har en fin ravfarve og toppes af
groft, hvidt skum. Duften er maltet med antydninger af karamel, hvilket lover
godt. Jeg havde nok forestillet mig lidt i retning af en bockøl, men det er der
ikke tale om. Der er tilsat ascorbinsyre, og det har jo sjældent gjort noget
godt for en øl. Det er muligvis grunden til at den føles skarp og aggressiv, og
det syrlige islæt overdøver desværre alle forsøg på at bringe malten frem. Jeg
synes simpelthen ikke, den passer til rødt oksekød – prøv igen, for ideen er
god.
Karakter
2+
Og
så til 2. halvleg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar