Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 1. august 2016

Tid til en øl - James Squire Four Wives


1. August 2016 

James Squire hævdes at være Australiens første brygger. Han var med på det første skib med straffefanger, der anløb Australiens kyst. Han elskede eventyr og at brygge øl – næsten lige så meget som han elskede kvinder. Han havde en kone og tre elskerinder på samme tid og alle var betænkt i hans testamente - men australierne arvede øllet.

Det er nu ikke fordi dette bryggeri kan føre sin historie så langt tilbage. I 1988 etablerede Chuck Hahn et mikrobryggeri i eget navn – Hahn Brewery. Det fik i 1993 økonomisk støtte af Lion Nathan og blev i ’98 en del af Lion Nathan Group under navnet Malt Shovel Brewery. Bryggeriet ligger i Camperdown, New South Wales.

De er kendt for deres serie ”James Squire” med seks forskellige øl. Deres pilsener - ”Four Wives” -har vundet flere priser. Det er en smuk korngylden øl med utroligt mange bobler, der danner en flot hvid skumkrone. Den er brygget af Pale- og Munich malt og tilsat Saaz humle og den holder 5,0% i styrke. Duft af korn og mørkt brød. Den føles frisk, men smagen er mørkere – minder lidt i retning af classic – med brødnoter og en krydret, let pebret smag. Vældig god til maden.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar