Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 23. august 2016

Tid til en øl - Mylius Erichsen Kölner


23. August 2016


”Kölsch” er en øltype, der kun må brygges i Köln. Den er beskyttet og må kun brygges i en omkreds af 70 km fra Kölns centrum. Derfor er Bryghuset Mylius-Erichsen fra Hvide Sande nødt til at kalde deres udgave af denne øltype for ”Kölner”

Egentlig hedder den ”Kölner Indlandsis” og der er da også en beskrivelse af indlandsisen på etiketten. Hvorfor?, tænkte jeg, indtil jeg kom i tanke om at Mylius-Erichsen var en af Danmarks stor grønlandfarere. Han foretog den store Danmarks-ekspedition i 1906, men omkom på Grønland i 1907, da de ikke nåede tilbage til basen inden foråret satte ind. Mylius Erichsen stammede fra Ringkøbing, og det var også her bryggeriet først havde til huse.

Under en ferie i Moselområdet for nogle år siden ( det er jo ikke helt i Köln ) fik jeg kendskab – og smag for den lette og frugtige kölsch. Jeg synes, det er en øl, der kræver opmærksomhed, for den springer ikke lige i struben på en og presser smagsindtryk ned i halsen. Den er let og fin, men yderst forfriskende en varm sommerdag på Mosel.

”Kölner” er ikke slet så tilbageholdende. Det er kraftigere i sit udtryk, men stadig med en frugtig aroma og smag. Den er på 4,8%, og fremstår ravfarvet og klar i glasset. Boblerne er dovne og skummet er hvidt og kraftigt. Den føles blød og en anelse doven. Der er brugt Hersbrückerhumle og det er måske det, der gør det til en kölsch.


Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar