Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 12. september 2016

Tid til en øl - Basement Beer Bar 2 år


12. September 2016
I dag fylder Basement Beer Bar i Aalborg 2 år. Stort Tillykke herfra. Det har været 2 år med masser af gode øloplevelser.
Det fejrede de lørdag med 20 specielle øl, der alle har scoret højt på Ratebeer. Selvom det ikke var planen, var jeg alligevel nødt til at slå en smut forbi. Det blev til 1½ time og fem gode øl.


Jeg kunne desværre ikke være der kl. 13, da Basement Beer Bar fik overrakt De Danske Ølentusiasters Regionalpris 2016, men dukkede først op sidst på eftermiddagen. Der var stedet stadig fyldt med mennesker. Som en fødselsdagsbonus var der også 20% på alle øl.


En del øl på tavlen var af den syrlige slags, som jeg ikke helt har overgivet mig til endnu – med visse undtagelser. Oud Brun og Oud Root har jeg en forkærlighed for og Rodenbach drikker jeg gerne. De var repræsenteret med en af de sjældnere udgaver – ”Caractere Rouge” Det er en kraftig øl på 7,0%, der er lagret med friske kirsebær, hindbær og tranebær på egefade i 2 år.

Det giver en utrolig flot rød øl med en syrlig aroma af røde bær. Jeg havde gættet på syrlige ribs, men det er jo nok tranebær og man kan også ane en let sødlig tone af hindbær. Det er klart det syrlige, der dominerer, med bagved ligger en fin bærsødme. Den er forfriskende, prikkende og snerpende. Så var der lagt godt fra land

Karakter 4


Jeg fik gode råd af en af ølkenderne, der sad ved baren og som havde været gennem hele paletten. Der var flere american pale ales på listen, og jeg måtte smage ”Little Big Hoppy” der er et samarbejde mellem svenske Brewski og Evil Twin. Det må være den amerikanske indflydelse på Evil Twin, der resulterer i navnet. Little Big Horn var stedet, hvor General Custer mødte til nedelag. Den var nu kun på 5,6%, så jeg regnede ikke med at bukke under der.

Det er en meget lys, bleg øl, som jeg ikke umiddelbart ville have taget for en pale ale. Den er fuldstændig uklar. Man mødes af en fin humlearoma, hvor ananas og sød grape træder frem. Den føles meget let. Smag af grapefrugt, der minder mig om min barndom, hvor min mor serverede en halv overskåret grapefrugt med sukker på. En ny og eksotisk frugt, som man kunne spise med ske. Den er meget frisk, men måske lidt for meget frugtig til helt at gøre det ud for en pale ale. Jeg kan finde flere helt traditionelle udgave, jeg synes bedre om. Men i hvert fald en anderledes tilgang.

Karakter 3+


Nu havde jeg jo ikke så megen tid, så jeg indså at jeg ikke kunne stå i kø ved baren tre gange mere, hvis jeg også skulle smage øllet. Der var som sagt en hel del mennesker, der havde fundet vej til festen. Så jeg bestilte tre sorte øl til at slutte af på. Det største problem var lige at skelne dem fra hinanden. Heldigvis kunne aromaen hjælpe mig på vej.

Magic Rock Brewing stammer fra Huddersfield i England. Det stammer fra 2011 hvor Richard og Jonny Burhouse grundlagde det sammen med chefbrygger Stuart Ross.  Deres øl bliver forhandlet som dåseøl, men her var det naturligvis fra fad.

”Common Grounds” er en Coffee Porter, der er resultatet af et samarbejde med Darkwood Coffee.
7 forskellige slags malt – blandet med 7 forskellig kaffevarianter på 3 forskellige tidspunkter.
Lidt afet regnestykke. Det er en sort øl på 5,4% med godt brunt skum. Der er en duft af kold kaffe. Jeg fornemmer ikke helt de søde chokolade og toffee noter, der selv reklamerer med. Det er mere den ristede karakter der kommer frem. Den føles let og tør. Jeg havde nok ventet en fyldigere og sødere porter.

Karakter 3+


Som jeg skrev på min Facebookvæg –”Her sidder en glad mand og drikker Barleywine fra Lervig”. og det var der sandelig også grund til at være. Sort  - med en lækker duft af bourbonfad. Øllet er lagret i Jack Daniels fade i et år. Humlen er Saaz og Perle. I næsen er der også mørk frugt og vanilje. Den er blød og rund – næsten kælende. Smag af svesketrifli i portvin – eller i den retning. Lækkert for en der elsker søde sager.

Karakter 5


Og det sænkede på ingen måde humøret af stifte bekendtskab med den sidste øl – ”D.O.R.I.S. The Destroyer” fra Hoppin Frog. DORIS står for Double Oatmel Russian Imperial Stout.. Også den var lagret på Bourbon. DORIS er storesøster til BORIS med lidt mere af det hele. Alkohol 10,5% - bitterhed 70 IBU.

God ristet aroma, og også her gør bourbonfadet sig gældende. Som sædvanligt synes jeg, det gør karakteren lettere, men ikke smagsoplevelsen. Meget kompleks smag. Her spiller de ristede noter af kaffe og chokolade anderledes op til bourbonfadet, men med et lige så superbt resultat. Som man kan se, er jeg også ved at blive en smule bedugget.

Karakter 5

Endnu en gang – Tillykke!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar