Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 18. september 2016

Tid til en øl - Ægir Rallar


18. September 2016

I sommer besøgte jeg det lille norske bryggeri Ægir, der ligger mellem stejle fjelde i Flåm. Et par gange om ugen lægger et kæmpestort krydstogtskib til kajs og sender glade turister ud på eventyr – og en del af dem besøger også den lille brewpub, der ligger midt på havnen i Flåm.  


Den er udformet som en vikingesal og i underetagen er der en pub, mens restauranten findes ovenpå. ( se tidligere indslag ).


Går man i stedet ind af en lille sidedør, kommer man ind i ølbutikken, der er adskilt fra resten af en glasvæg. Her er øllene væsentligt billigere – til gengæld kan man kun købe øl under 4,7%, der er grænsen for alkohol uden for Vinmonopolet.
Bartenderen betjener også butikken – når han har tid – og han har i hvert ikke tid til at hyggesnakke om øl. ”Hvad skal du have?” – og hurtigt videre. Der er seks øl til salg, men jeg kendte de to, så jeg bestilte resten og det er en af dem, jeg åbnede her til aften.

Et par af øllene er dåseøl, og de har en anderledes lukning end de danske. Hele toppen ryger med af, så det er lettere at hælde øllet op. Jeg synes bedre om det end de danske udgaver.

”Rallar” er en amber ale på 4,7%. ”Rallar” er betegnelsen for de norske arbejdere, der anlagde jernbaner og veje fra 1850 – 1920. Betegnelsen bruges såmænd sikkert også i dag for hårdtarbejdende arbejdsmænd. I hvert fald betegnes denne øl som ” perfekt for rallarar og andre som fortener ei velsmakande forfrisking etter ein lang dag”.

Den er brygget på seks forskellige malte og den står smukt i glasset med en fin rød farve. Duften er netop maltet med nødder og svampe fra en mørk skovbund. Det er også indtrykket, når man smager på øllet. Der er ikke så megen humlebitterhed. Desværre føles den lidt for let og tynd. Det ville have passet smagen bedre med lidt mere krop.

Karakter 3+

Guden Ægir er – ifølge Odin – navnet på den bedste brygger i verden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar