Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 8. september 2016

Tid til en øl -


8. September 2016

Forleden holdt vi et lille afskedsparty for vores yngste datter, der drager et halvt år til Japan for at studere på universitetet i Kyoto. Vi lagde ud med kagebord, derefter så vi ”Blod og Ære” – en optagelse af den musical, hun var med i sidste år – og sluttede af med hotdogs.

Til den sidste del havde jeg indkøbt øl fra Braustein. I anledning af COOP’s 150 års jubilæum har Braunstein nytænkt den gamle Pokal-øl i en økologisk udgave og i 50 cl flasker - en luksusudgave.
Der er tre øl i serien, og efter vores fest var der tre tilbage, som jeg så har haft bedre tid til at smage.
”Pokal Pilsner” er på 4,8%. Den fremstår solgylden med en smule slør og helt vildt mange bobler. Skummet er hvidt og kraftigt. Den føles da også meget frisk – næsten en smule overgearet. Duft af lys malt og korn. Smag af sødlig malt og lidt syrlighed, som jeg først troede var lidt ascorbinsyre,
 men det er der ikke oplyst om. Let bitterhed i afslutningen. Faktisk et udmærket bud på en tørstslukker.

Karakter 3+


”Pokal Classic” er en nøddebrun øl på 5,0%. Den beskrives som en märzen på etiketten. Skummet er kraftigt og groft og der er mange små bobler. Karamelmaltet duft med noter af brød. Den føles en smule skarp i munden. Smag af malt med en anelse citrus fra humlen. Lav bitterhed.

Karakter 3


”Rød Lager” er den sidste i serien. Det er en flot rødlig øl på 5,5%. Der er en tydelig aroma af humle. Jeg lægger ikke så meget mærke til ”et velvalgt mix af forskellige malttyper”. Det er det bitre der præger. Det minder om bitre bær – næsten malurt og det er jeg ikke meget for. Jeg ved godt det ikke er tilsat øllet, men det er den type bitterhed jeg smager.

Karakter 3

Det er en udmærket serie øl, der dog ikke udfordrer smagløgene så meget, men giver et godt alternativ til traditionelle øl. Og til den pris er det ikke helt usandsynligt at jeg køber nogle igen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar