Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 9. november 2016

Tid til en øl - Nordic Brew Festival / Primabeer


9. November 2016

Der var ikke så mange udenlandske bryggerier repræsenteret – i hvert fald ikke fra de nordiske lande. Desværre – for vi ville gerne have set nogle norske og svenske bryggerier på festivalen. men Primabeer havde dog nogle gode norske øl på standen. De havde i det hele taget et overflødighedshorn af øl med. Jeg tror næsten de havde flere end alle andre tilsammen. Her var belgiske fra Abbaye De Rocs, Leffe, Lindemanns o.a – danske fra Grauballe og Randers – tjekkiske, engelske, amerikanske - og norske fra Berentsen og Lervig.
Inden vi sluttede af, havde vi været rundt og smagt øl fra Ugly Duck, Viborg ( hvor Ulrik Wilbek udskænkede øl, men ham fik vi nu ikke snakket med ) og Skagen Bryghus, der havde en ny udgave af ”Den Gale Skovnisse” med.

Men hos Prima Beer lagde vi ud med en øl fra La Barbaude. Det er et fransk familiebryggeri, der ligger i Nimes. De to brødre Bastien og Matthieu Collomp begyndte at brygge i 2009 og i 2011 var bryggeriet en realitet.

Deres vinter-/juleøl er ”Biere D’Hiver” på 8,5% en belgisk inspireret winterwarmer med masser af styrke, mørk frugt og sød malt.

Karakter 4.


Prima Beer havde også et stort udvalgt af stærke specialiteter fra Randers Bryghus, men vi valgte en, der ikke stod på kortet – ”Meri Kurisumasu”. Det er en japansk inspireret juleøl med bla. Sorachi Ace humle. Det er jo ikke den humletype, jeg synes bedst om, men her var den tilsat med nænsom hånd og gav kun en svag note af dild. Det kunne faktisk fint passe med de andre smagsindtryk af grape og lemon. Det er en Rug-IPA på 6,0%, hvor malten giver et fyldigt modspil til humlen. Orangegylden og med god humlearoma. Bitterheden er kraftig, men ikke overdøvende.
”Meri Kurisumasu” betyder ”glædelig jul”, selvom japanerne jo selv fejrer nytåret i stedet.

Karakter 4


Der var mange spændende øl på standen og vi kunne måske have brugt lidt mere tid der, men det var ved at blive sent og vi var også ved at blive lidt ølmætte. Vi skulle dog lige slutte af med et par pæne sager fra Lervig i Norge. Vi har familie i Stavanger og da vi i sin tid begyndte at komme der var Lervig et lokalt modsvar til Ringness fra Oslo. Det var temmelig ordinær pilsnerøl, men med Mike Murphy som brygmester skete der en voldsom ændring i bryggeriets profil. Nu fremstår de som et innovativt, specialbryggeri.

De har ofte samarbejdet med andre bryggerier og sammen med det brasilianske bryggeri Way beer har de brygget stouten ”3 Bean Stout”. De tre bønner er vanilje, kakao og tonkabønner. Øllet er på små 13,0%, så vi var i gang med en lille slutspurt.

Det er en massiv øl med en dejlig sødme fra kakao og vanilje. Jeg nød den meget, men det var nok lidt sent på aftenen til at give den, den opmærksomhed den fortjener, så jeg bliver nok nødt til at smage den igen.

Karakter 5


Det samme gælder nok for den anden stout, der er brygget i samarbejde med Hoppin’ Frog fra USA. ”Sipping into Darkness”. Den er kun på 12,0% og selvom der også er chokolade og vanilje i, virker den mindre sød. Måske fordi humleprofilen er tydeligere. Helt klart også en øl, der skal gensmages under mere eftertænksomme forhold.

Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar