Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 21. november 2016

Tid til en øl - Triporteur Full Moon 12 / Malmgård Proto #12 Smoked Oats


21. November 2016

Fredag drog vi mod Gl. Skagen for at fejre min kones fødselsdag sammen med datter og svigersøn – og barnebarn. Vi havde lejet Aalborg Kommunes sommerhus der, og det var et fint lille hus, der passede godt til os. Der var også et anneks, så vi fik lørdag besøg af gode venner, der kunne overnatte.

Vejen til Gl. Skagen går gennem Aalbæk, hvor der hersker særlige tilstande – som i Bermuda-trekanten. I hvert fald gik bilen – af uforklarlige årsager - i stå, og vi var nødt til at søge tilflugt i ”Det Bette Ølhus”. Her havde Vera lige været en tur i Belgien for at hente juleøl. De var ikke kommet på hanerne endnu, og knap sat frem i butikken, men det lykkedes da mig at få fat i dem alle til nydelse i julemåneden.


Jeg bestilte en af de 8 fadøl – en ” Triporteur Full Moon 12” fra B.O.M Bryggeriet.


Det er – ifølge bryggeriet – en djævelsk øl, der vil få engle og munke til at søge ly, når djævlen springer frem med sin motorsav. Belgisk egetræ ristet ved fuldmåne blandes med East Kent Golding, Styrian og belgisk sukker til en kraftig quadrupel på 10,2%.


Det er en mørk øl med kraftigt skum, der sætter sig fint på glassets sider. Duft af krydret belgisk ale – allerede her bliver man glad. God fylde, men samtidig med livlighed og en smule skarphed. Smagen er præget af malt, sukker og krydderi. For nogen bliver den måske en smule for sød, men ikke for en sukkergris som mig.


Karakter 5


Vera har i flere år været med i et samarbejde om nordiske øl, og har i den forbindelse flere gange haft øl på hanerne fra finske Malmgård. De laver en serie med prototyper – tre hvert år. i år har det været havre, der har været den gennemgående ingrediens, og i ”Proto#12” er den en røget udgave – ”Smoked Oats”


Det er en skotsk ale på 6,8% - mørkebrun med lyst skum. Let maltet duft. Der er ikke så meget røg at det melder sig i aromaen, og det er da også en meget let røget smag, man får. Næsten lidt for meget antydningens kunst. I hvert fald, når man godt kan lide røg i sin øl. Der er en fin og god bitterhed i eftersmagen ( IBU 50 )

Karakter 3+

Efter denne tiltrængte pause kunne bilen atter genoptage sin tur nordpå.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar