Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 23. oktober 2020

Tid til en øl - Erlings Flaskebutik / Alefarm Swell


 23. Oktober 2020

I dag fik Aalborg en ny ølbutik. ’Erlings Flaskebutik’ ligger i Gravensgade, midt i Aalborg. Der er Frederik og Caper, der – så vidt jeg forstår også bestyrer ’Erlings Jazz og Ølbar’ i Århus – der har slået sig ned på gågaden. Erling er Caspers farfar, der er meget jazzinteresseret og derfor mødes man også af jazzmusik i butikken i Aalborg.

Lokalet er ikke så stort, men i disse coronatider må der kun være 8 i butikken i alt, så det passer fint. Det betyder dog, at der opstod en mindre kø ude på gågaden, men alle ventede tålmodigt til der blev plads.

Langs den ene væg er der 3 hylder. Den øverste med sour – den mellemste med porter/stout og den sidste med IPA. Går man rundt om køleskabet kommer man til ’Det belgiske Hjørne’, og på tønderne midt i lokalet står der tyske øl. Blandt dem er der også alkoholfrie øl.

Det er et pænt stort udvalgt, og tanken er, at det skiftes ud mindst hver uge, så der altid er noget spændende nyt at finde.

De første 100 gæster fik en øl gratis øl med, og jeg var så heldig at være blandt dem. Der var valgmuligheder – 2 IPA’er eller Duchesse De Bourgogne. Den sidste er en af mine favorit sour-ales, så den valgte jeg naturligvis.

Selvom der var et godt fremmøde, havde Casper og Frederik begge tid til en snak og gode råd om øllet.

Der har været mangel på gode udsalgssteder i Aalborg. Tidligere havde vi Ølkonsortiet, men de seneste år har Vinspecialisten været næsten ene om de ekstreme og mere unikke specialøl. Basement Beer Bar er kommet til, og nu kan man købe dåser med hjem derfra, men det er rart med endnu en butik i byen så udvalget bliver større

Tillykke med butikken


I ’Erlings Flaskebutik’ er der udover de tyske og belgiske øl også et fint udvalg af engelske og danske øl. Jeg købte nogle dåser med hjem – bla. en pale ale fra det danske bryggeri Alefarm.

Bryggeriet blev etableret i 2013 i St. Salby ved Køge, men flyttede i 2018 til Greve. Det er Kasper Tidemann og hans kone Britt van Slyek, der står for den daglige drift.

’Swell’ er en APA på 5,4%. Den er brygget med humletyperne Ella, Colombus og Citra.

Det er en sløret strågul øl med hvidt, luftigt skum. Der er en frisk duft af grape. Den føles let i munden, men har dog et skarpt bid fra humlen. God smag af grape. Smagen aftager, men bitterheden bliver fint hængende i eftersmagen.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar