Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 25. oktober 2020

Tid til en øl - Løkken Bryghus Løkkendarisk


 25. Oktober 2020

I starten af efterårsferien tog vi en enkelt nats overnatning på Hotel Løkken Strand – bare for lige at have fornemmelsen af ferie. Det var et opholdt med 3 retters gourmetmenu, men det viste sig at maden skulle indtages på ’Havs’ – en restaurant, der lå få minutters gang derfra.

Der var pyntet op til Halloween udenfor, og indenfor var der restaurant i den ene side og surfboards, våddragter og svømmefødder i den anden.

Maden var fremragende – især hovedretten, men der var ikke megen oplysning om maden fra de ellers venlige tjenere. Der skulle måske lige strammes op.

Her var der et stort udvalg af øl fra Løkken Bryghus og jeg bestilte en ’Kavt’ til forretten ( mere om den en anden gang ) og jeg fik oplyst at ’Løkkendarisk’ var en strong ale, så den syntes nok at kunne passe til hovedretten.

Jeg var en smule skuffet over den. Den virkede tynd og havde ikke den fylde, jeg synes en strong ale skal have.


Forleden modtog en sending øl fra Løkken Bryghus og blandt dem var der også en ’Løkkendarisk’ – men her var betegnelsen ’pale ale’, hvilket passer bedre. Så vidt jeg kan forstå på medfølgende beskrivelse, har den tidligere været en strong ale, men de har åbenbart ikke været opmærksomme på ændringen på ’Havs’. Jeg skal da heller ikke sige, om det kun er navnet, der er ændret, eller om det også gælder opskriften.

Det er en temmelig mørk pale ale. Den er på 5,0%. Brygget med sukkertang og porse. Klar kastanjefarvet øl med hvidt, luftigt skum. En let duft af porse. Den har stadig en let krop, men der er mere liv end i fadudgaven, der netop virkede lidt fad – hen i retning af ’real ale’. Her er tilsat kuldioxid, og den bruser måske lige lovlig meget på tungen.

Smagen lægger ud med karamel ( skulle efter sigende stammer fra sukkertang ), efterfulgt af en fin porsedosering. God bitterhed i eftersmagen.

Karakter 4



Ingen kommentarer:

Send en kommentar