Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 7. oktober 2020

Tid til en øl . Polly's Brew Co. India Pale Ale ( An original mix )


 7. Oktober 2020

’Boller i karry’ tæller nok ikke helt som indisk mad, men er da autentisk nok som begrundelse for at åbne en ’India Pale Ale’. ( i fald en sådan behøves ). I dag valgte jeg en walisisk udgave – fra byen Mold i det nordlige Wales.

Her ligger ’Polly’s Brew Compagny’, der åbnede i januar 2018, og drives af 6 engagerede medarbejdere.

Stifteren hedder Sean Wheldon og brygmesteren Lally. Mottoet er ’never stop improving’ og deres passion er humledominerede øl. Det gælder også deres ’India Pale Ale’ på 6,4%.

Nu hedder langt de fleste af deres øl ’India Pale Ale’ så man må se lidt på undertitlen. De har varianter som f.eks ’Double IPA’ og ’New England IPA’ – samt nogle ’Pale Ale’. Det er tydeligvis humlen der trækker i bryggerne.

Da salgschefen Arron var yngre, tjente han lidt ekstra ved at være pladevender til fester. Da han blev bedt om at fremlægge bevis for sine evner som DJ, præsenterede han en fil med titlen ’An original mix’ og det førte til en ny øl med netop denne titel

Mixet her er 4 humletyper – Galaxy, Mosaic, Citra og Chinook.

Det er en total uklar øl med farve som ananasjuice. Den kunne godt minde om en NEIPA og aromaen er dog også i den retning med eksotisk frugt, dog domineret af grape og ananas.

Den lægger kortvarig blødt ud – med en behagelig rund fylde, men derefter bliver den hurtig mere aggressiv i sin fremtoning. Smagen er massiv. Man tænker, de må have glemt at komme vand i – det gør sig i hvert fald ikke gældende. Dejlig kraftig smag af grape og lidt ananas ( måske påvirkes jeg af udseendet ).

Den aggressive humlebitterhed passer ikke så godt med ideen om en NEIPA, så måske er det bare en nordwalisisk IPA.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar