12. November 2013
Det
er blevet til lidt øl de sidste par dage. selvom der ikke har været tid til at
skrive om dem. Lørdag tog vi en tur sydpå til Kolding for at besøge vores
tidligere præst, som vi ikke har set i et par år. Det var et hyggeligt gensyn
og han præsenterede en øl inden middagen. ”Om jeg kunne gætte, hvad det var for
en øl”. Flasken blev stående ude i køkkenet. Det er ikke en disciplin, jeg er
så erfaren i, men jeg har dog smagt en
del øl i tidens løb, så helt på bar bund er jeg heller ikke.
Det
var en lys, uklar øl med pænt kraftigt skum. Duften var umiskendelig med hvedenoter,
så det var jo ikke så svært. Jeg kunne også ane lidt humle i baggrunden, og det
blev klart tydeligere, da jeg fik smagt på øllet. Mit bud var en witbier med
mere humle end normalt, og jeg gættede hen i retning en hvedeøl fra et af de
nyere belgiske bryggerier.
Det
viste sig at være en dansk hvedeøl fra Nørrebro bryghus – ”Stuykman Hvede”. Så
mit bud var da ikke helt ved siden af.
Det
er en 5,0% witbier – brygget med koriander og pomerans. Den har lav bitterhed,
men jeg synes nu nok den var mærkbar. Jeg har umiddelbart intet bud på hvad
eller hvem Stuykman er, men øllet var forfriskende og ikke for parfumeret sødt.
Karakter
3+
Der
var flere gode øl til maden bla. en ”Mors Stout” fra Vestfyen. En dejlig aften.
Godt af blive opdateret med vennerne. Vi lavede en halv aftale om, at vi inden
længe skulle en tur rundt på værtshusene i Kolding by. Der er jo et par stykker
med ølmærke.
Søndag
var der audition til sommerens musical på Skansen – ”Jorden rundt på 80 dage”.
Det var en langt dag – især for min kone der er med i instruktørteamet. Hun var
først hjemme over midnat. Min prøve løb af stablen lige over middag. Jeg sang
og agerede det bedste jeg kunne og det gik vist meget godt. Vi har endnu ikke hørt
noget om fordelingen af roller, selvom de fleste vist er bestemt. Det bliver
sjovt at komme i gang med efter nytår. Og i år ser det ud til, at der ikke er
prøve i den weekend, hvor der er Ølfestival, så måske er det muligt at komme
med i år.
Så
jeg sad alene til aften og vansmægtede. Til trøst kunne jeg så åbne en flaske
øl fra Reinaert.
”Reinaert”
betyder ”ræv” eller måske et tilnavn til ræv ligesom ”Mikkel”. Bryggeriet er De
Proefbrouwerij i Lochristi. De er kendt for at brygge for mange af de såkaldte
fantombryggerier, bla. Mikkeller, men serien Reinaert er vist deres egen.
Deres
”Grand Cru” er en barleywine på 9,5%. Mørk øl med kraftigt skum. Kompleks aroma
med mørke frugter som rosin og dadel, alkohol og lidt krydderi. Desværre er
smagsindtrykkene ikke helt så tydelige, og jeg synes der er en lidt jordslået
note til sidst.
Karakter
4
Mandag
aften var jeg på en lille øltur med lokalformanden for Ølentusiasterne. Vi
skulle lige besøge et par af ølstederne i forbindelse med uddelingen af Årets
Ølmærke. I Cafe Luna fik jeg en sandwich til at stille den værste sult ( kom
lige fra arbejde ), og her fik vi en vældig god snak med ham der stod for
øludvalget. Cafe Luna har her op til jul et ”Juleølkort” med 24 forskellige
juleøl, så man kan lave sig selv en lille julekalender. God ide.
Gert
valgte en ”Winter Warmer” fra Samuel Smith, og jeg smagte en juleøl fra Konrad.
Det er et tjekkisk bryggeri. Øllet var godt, men en maltet profil, og en let,
balancerende bitterhed. på hanen havde de også deres egen ”Husets Juleøl”, der
er en juleøl fra Vestfyen. De var lige løbet tør , så jeg kunne ikke smage den.
Det
kunne jeg til gengæld på London Pub, hvor de også havde deres egen ”Husets
Juleøl” der også var fra Vestfyen, så det er jo lidt pudsigt. Det er en meget
mørk øl i belgisk stil, men om det er ne fra den kendte sortiment kan jeg ikke
sige.
Stemningen
var god på London Pub. Det er et værtshus, hvor man må ryge, men det var ikke
overdrevent ubehageligt denne mandag aften. Et ølkort ville være godt, for det
er svært at overskue, hvilke flaskeøl der gemmer sig bag disken. Men Gert fik
øje på en lille flaske fra Val-Dieu i det ene hjørne. Vi skulle bestemt smage
deres ”Triple”.
Jeg
tror aldrig, jeg er stødt på en triple, jeg ikke har kunnet lide, men denne
lille perle var helt i top blandt de bedste. Balancen mellem sødme og bitterhed
var perfekt. Der var en note af appelsin, som jeg så godt kan lide, så det var
en super afslutning på en god aften.
Karakter
5
Gert
og jeg fik snakket en del om øl, men også om en masse andet – musik, fodbold og
arbejde. Jo, det hele blev vendt, og vi
fik også styr på det, vi var kommet for omkring Ølmærket
Ingen kommentarer:
Send en kommentar