Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 1. november 2013

Tid til en øl - Battin Extra


1. November 2013

I dag gik Allan Simonsen igen videre i ”Vild med dans”.  Det er beskæmmende at se meget dygtigere dansere forsvinde, for Allan kan decideret ikke danse og er ikke blevet bedre siden starten. Han var en formidabel fodboldspiller trods sin ringe størrelse, men fremover kommer jeg desværre nok til at tænke på ham for ”Klovnen fra Vild med dans” – og det er faktisk ærgerligt.

Nogle synes det er sjovt at lave rav i den, men for os, der tager dans seriøst er det bare frustrerende.

I vores egen lille ølverden vil det svare til at Grøn Tuborg eller Heineken blev kåret som verdens bedste øl og alle andre øl blev taget ud af produktion. Det skulle nok give frustrationer hos ”De danske ølentusiaster” eller på Ratebeer. Blandt seriøse ølnørder er der såmænd ofte utilfredshed med vinderne at ølvalget, fordi der findes bedre og mere ekstreme øl på markedet. Men flertallet bestemmer og herhjemme bestemmer flertallet sig stadig for de gamle pilsnere fra Carlsberg og Tuborg. Heldigvis stemmer de ikke alle de gode øl fra mikrobryggerierne ud.

Efter dette udbrud af mavesur dansegalde, vender vi os mod dagens øl. For naturligvis ser vi stadig ”Vild med dans” ( de fleste danser jo godt ) og her til aften fik vi dejlig sushi, mens vi så programmet.
Jeg åbnede en flaske, jeg havde fundet i Luxemburg – fra et af de lokale bryggerier – Battin.

Brasserie Battin blev grundlagt i 1937 af Charles Battin. Bryggeriet lå i Esch-sur-Alzette, Luxemburg indtil det i 2005 flyttede til byen Bascharage som følge af en bryggerisammenlægning.
Der opkøbte Brasserie Nationale bryggeriet, men det forsætter med at udsende øl under navnet Battin. Derudover udsender de mærket Bofferding. Brasserie Nationale er Luxemburgs største bryggeri.

”Battin Exra” beskrives som en ”pilsner” på Beeradvocate, mens Raterbeer kalder den ”belgisk ale”. Der er da nogen forskel, men jeg giver helt klart Ratebeer ret.

Den har en flot dybgylden ( hvis dette udtryk findes ) farve med luftig hvidt skum, der forsvinder langsom under dyb knitren. Hvis det er en pilsner, har brygmestrene haft problemer med deres esterproduktion, for vi mødes af koriander, mango, citrongræs og banan, når vi stikker næsen i glasset. Det minder næsten om en witbier. Alkoholprocenten er 6.3%. Det er en temmelig aggressiv øl, der bider fra sig og bruser op i munden. I smagen finder vi østerlandske krydderier, lidt sødme og eksotisk humle. En mærkbar bitterhed i eftersmagen. Klart mere belgisk inspireret end tysk.

Karakter 3+

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar