Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 18. december 2014

Tid til en øl - Bies Julebryg / Oue Ivan’s Julebryg


18. December 2014

Forleden var der julefrokost i madklubben med masser af god mad og kølige øl. Lidt snaps kom der også indenbords. En af øllene var fra Bies Bryghus i Hobro. Den havde det enkle navn ”Julebryg” – med klokker og kristtjørn på etiketten. En undergæret julebock på 7,3%.

Det er en mørkere gylden øl med pænt hvidt skum. Duft af karamel og malt og lidt tørret frugt. Behagelig at drikke. God smag, hvor balancen mellem de maltede noter og humlebitterheden er fin. Den tørrede frugt kan stadig fornemmes, og giver en god, fyldig krop.

Karakter 4

Vi prøvede også en komparativ smagning mellem en ny og en 2 år gammel ”Golden Naked Christmas Ale” fra Jacobsen, men vi blev noget overraskede og lidt skuffede over, at der ikke var så stor udvikling.

 
En af værtens kolleger brygger øl i Oue Bryggerlaug, og han havde sendt ”Ivan’s Julebryg” med som vi kunne smage. Etikketten prydes af en bægersvingende viking – sikkert fra Fyrkat.
Det er en juleøl med masser af julekrydderi. Jeg nævner i flæng – stjerneanis, nellike og kanel – vanilje, appelsin og honning. Man kunne frygte at det blev for varieret – at indtrykkene ville bliver forvirrede, men det er lykkedes Ivan at samle det hele til en dejlig øl, der emmer af jul. Den er i den sødere ende – bitterheden tager ikke ligefrem over, men det er der jo ikke noget galt i, når det er jul.
 
Karakter 4
 
Der bringes en advarsel på etiketten: ”Indtagelse af alkohol kan skabe forvridninger i tids-og rum forløbet, hvorved små ( og nogle gange store ) huller i tiden ser ud til at være forsvundet”
.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar