Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 16. december 2014

Tid til en øl - Raasted Juleøl 14


16. December 2014

Jeg har tidligere skrevet om ”Juleøl” fra Raasted, men problemet med bryggeriet er, at der er nærmest to udgaver at det. Det originale var grundlagt af martin Jensen i 2005, men gik konkurs i 2009. Samme år dukkede det op igen og det var ”Juleøl” fra denne periode, jeg tidligere skrev om. Det var en kraftig sag på 8,5% - i belgisk stil.

I 2011 blev bryggeriet overtaget/fussioneret med Randers Bryghus og Martin Jensen fungerede en kort overgang som salgsdirektør. Han står nu som idemand bag Ugly Duck og der må man jo sige, at succesen fortsætter.

Randers Bryghus forsætter med at producere øl under navnet Raasted – måske pga navnet, der jo har stået for kvalitet. Desværre er kvaliteten ikke på samme niveau som tidligere. Det er blevet mere jævnt standartøl.

”Juleøl” fra 2014 er en mørk Dunkel på 4,6%. Der er en kraftig skumudvikling. I næsen er der lidt malt og karamel, men den virker forkert i munden. Den er lidt for spids og spritzig – de maltede noter kommer ikke til orde og øller virker dårligt balanceret. Jeg må sige jeg foretrækker deres ”Christmas Ale”.

Karakter 2+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar