Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 4. december 2014

Tid til en øl - Syndikatet Frelseren


4. December 2014

De tre forudomtalte øl var også med på den anden juleølsmagning, men her var det stort set ene nye øl, der var på programmet. Vennerne har været udsat for ølsmagninger i mange år, og kender de gode klassikere fra tidligere. Vi lagde også her ud med ”Mandarinen”, og den faldt - med en enkelt undtagelse – i god jord.

Derefter skulle vi smage en juleøl fra Syndikatet. De har to juleøl på markedet – den stærke ”Synderen” og ”Frelseren” som vi skulle smage.

Syndikatet stammer fra 2011, og er grundlagt af Jonas Jacobsen, der i 2010 vandt Skandinavisk Mesterskab i Håndbryg. Det har ikke deres eget bryggeri, men lejer sig ind hos andre – altså et kontraktbryggeri. 

”Frelseren” er en ”velsignet juleøl” af belgisk inspiration. Den er på 6,0% og brygget på belgisk malt og gær. Det er en rødlig, sløret øl ( jeg glemte billede ) med duft af frugt og krydderi. Smager er også en smule krydret med rosin og en snert af lakrids. Humlen gør ikke noget nævneværdigt af sig, men det skal den vel heller ikke. ( IBU 20 )

Karakter 3+

”Gem nissepigerne væk og lad Frelseren forsøde juletiden” ( Ah.. hvad er det for et slogan ).

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar