Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 22. december 2014

Tid til en øl - Mikkeller Santas Little Helper Cognac


Mikkeller Santas Little Helper Cognac

 

 Billede kommer når min telefon er ladet op.

 22. December 2014

 Netop hjemvendt fra den traditionelle "juleøl-færdig med julegaveindkøbs – tur" sammen med min gode ven Jacob. Vi havde håbet, at en tredje deltager var kommet til, men han var desværre arbejdsramt.

Og det var med den traditionsrige kaotiske afslutning, hvor jeg opdagede at aftenens sidste bus holdt udenfor John Bull Pub – og jeg for af sted med overtøj i den ene hånd og – forhåbentlig – alle juleindkøb i den anden. ( denne gang nåede jeg at drikke den sidste øl færdig ) .

Jeg startede omkring klokken to med juleindkøbene, og var  færdig omkring klokken tre, så jeg satte mig med en cappucino i Salling og slappede af, inden jeg  gik ud for at finde noget ekstra til min kone.

Vi havde aftalt at mødes til ølhygge på John Bull klokken fem, og Jacob havde allerede fundet et bord, så alt var klart. Vi begyndte med en ”Very Bad Elf”fra Ridgeway. Godt nok tog bartenderen fejl og gav os en ”Insanely Bad Elf” på 11.2%, men vi syntes det var lige vel kraftigt at starte dagen på ( vi havde også lige smagt den ved vores juleølsmagning ), så vi fik  - uden problemer – den byttet til ”Very Bad Elf”. ( så har de nok hygget sig i køkkenet med de andre øl ).

Derefter tog vi hul på en Gordons ”Christmas Ale” der havde en fuldstændig anderledes tilgang til begrebet” juleøl”. Den var mindre humlet og væsentlig mere ”belgisk” i  tilgangen til juleøl. Her fik vi først fejlagtigt et enkelt  glas af St. Peter’s ”Christmas ale”  - der så løb tør ( så fik de et ekstra glas i køkkenet. ). Det var jo såmænd også en udmærket øl.

”Uden mad og drikke” – osv, så vi gik på Cafe Luna, hvor de har en god juleølmenu. Der er 24 juleøl på kortet, men en del af dem er på dette tidspunkt udsolgt. Heldigvis ikke den øl, vi havde sat næsen op efter – Ørbæks ”Christmas Ale” med kanel og chili. Det er en fantastisk juleøl, som vi havde med for et par år siden til vores juleølsmagning – og her fik den en klar førsteplads.

Chilien er meget fint balanceret, så ( selv jeg ) ikke synes, det bliver for meget. En førsteklasses øl, der helt levede op til vores forventninger.

Derefter gik vi på Basement Beer Bar, hvor vi ville tilbringe resten af aftenen. Nikolaj tog venligt imod, men det var kun i weekenden, han havde åbent til kl. 24. Vi havde lige et kvarter til lukketid.

Det er jo et spændende og varieret ølkort på baren, men vi valgte så en stærk øl på 11.2% fra Mikkeller – ” Santa’s Little Helper ( Cognac Barrels ). Til vores juleølsmagning i år smagte vi udgaven på ”White Wine-fade, og det viste sig at denne udgave opfyldte vores forventninger til fulde.

Det er en mørk øl, hvo de kraftige noter at ristet malt, kaffe og mørke frugter blander sig med fantastiske nuancer af cognac. I begyndelsen fornemmer man den stærke smag af god alkohol, men den blander sig med den fortrinlige øl og giver en helstøbt og velsmagende juleøl, hvor alkohol, mørk frugt og sød cognac går op i en højere enhed

Karakter 5

På dette tidspunkt var det ved at være lukketid, men en af de andre gæster spurgte om en ”Basement Lager” og fik serveret en pint, så vi tænkte, at vi måske kunne nå at smage en øl mere.

Og Nikolaj så stort på både åbningstid og sengetid, og serverede en anden juleøl fra Mikkeller – ”Til og Fra ( BA Bourbon )". Det er en glimrende øl, selvom den ikke når på højde med ”Santa”. Det er en øl på 8.0% og den virker lettere i karakter, og de let syrlige noter fra fadet er tydeligere. Men den vinder med gentagen indtagelse. Det havde dog været bedre med en omvendt rækkefølge.

Glædelig Jul til Nikolaj og Basement Beer Bar,

Derefter var problemet, hvor vi kunne finde en øl, der kunne tage kampen op, og vi bestemte os for  Heidis /( La Trappe Quadrupel ) eller John Bull ( Rochefort ). Det endte med en ”Rochefort 8” på John Bull ( bussen holder lige udenfor ) og selv om det er en fantastisk øl, kunne den ikke helt matche ”Santa’s Liitle Cognac ”

Endnu en gang en dejlig og hyggelig juleølsaften – med den sædvanlige kaotiske afslutning

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar