Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 17. december 2014

Tid til en øl - Ridgeway Insanely Bad Elf


17. december 2014

Efter vores julekoncert i kirken ( det gik vældig godt ) hyggede vi os med gløgg og æbleskiver. Det er dejligt, men alligevel ikke det samme som en god øl. Jeg skulle køre datter og svigersøn til byen, så det blev ikke til så meget øl i dag. Men jeg tænkte på en af de gode øl, vi fik, da vi holdt julesmagning i november – ”Insanely Bad Elf” fra Ridgeway.

Jeg har en ukendt årsag ikke fået taget et billede, så I må nøjes med en lille opstilling af de sidste fem øl. Ridgeway har lavet en hel serie på fem øl om ”Bad Elf” – startende ved 6,0% og sluttende med denne øl på 11,2%. Undertitlen er ”Imperial Red Ale”, hvilket lidt antyder humle. Jeg har tidligere skrevet om de andre, men dengang var ”Insanely Bad Elf” ikke tilgængelig. Nu har de hele serien hos Vinspecialisten i Aalborg.

”Insanely Bad Elf” er en klar, lys øl. Lettere sødlig duft med tydelig alkohol. Ikke nødvendigvis sprittet, men man er ikke i tvivl om at det er en stærk øl. Den har en sødlig indledning med frugtige noter. Man kan også godt fornemme alkoholen, der måske er lidt for voldsom. Afslutningen er bitter, men ikke i en grad, der burde associere til ”Imperial” ( Nu er det jo engelsk og det er altid lidt mere afdæmpet ).

Jeg synes godt om juleøllene fra Ridgeway. Jeg synes ”Seriously Bad Elf” hører til de allebedste engelske juleøl, sammen med ”Winter Warmer” fra Samuel Smith. Men denne sidste og stærkeste ”bad elf” er ikke så vel balanceret som de andre. Alkoholen er for gennemtrængende til helt at komme til tops.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar