Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 2. februar 2012

Tid til en øl - Innis & Gunn Original

2. februar 2012
Jeg undrer mig altid, når jeg ser de engelske øl i klar flaske på hylderne, men jeg må indrømme at det faktisk ser vældigt indbydende ud. Flasken fra Innis & Gunn har en lille talje, der giver den et lidt andet udtryk end mange andre flasker. På flasken kan vi også få andre oplysninger.
Bryggeriet ligger i Edinburg. Øllet er modnet i på egetræsfade i 77 dage, og det er en ”blød skotsk øl med noter af karamel, vanilje og eg. Procenten er 6,6%.
”Innis & Gunns Original” blev til ved et uheld – af den lykkelige slags. Whiskydestilleriet William Grant & Son bestilte en øl, der kunne bruges i deres fade, for at give en whisky, der havde lidt ale-karakter. Tanken var at øllet skulle smides væk, når det havde mættet egefadene, men man skulle da lige smage på det først. Og opdagede så at øllet havde opsuget spændende smagsnuancer fra fadene. Derfor besluttede man i 2003 at udsende denne nye øl. Øllet lagrer 30 dage i lyse egefade fra Bourbon og derefter 47 dage i ” a marrying tun”, hvilket jeg ikke ved hvad er ( men det er noget med whisky ).
Ravgylden øl med mange livlige bobler og let, hvidt skum. Aromaen er præget af vaniljesødme, flødekaramel og et syrligt strejf af egetræ. Den har en rigtig god fylde. Også i smagen dominerer sødmen, og det kan godt blive lidt for meget i længden. Derudover er der karamel og man aner også lidt whisky i ny og næ. Ikke nogen nævneværdig bitterhed.
Karakter 4
Brygmesteren er Dougal Sharp og navnet "Innis & Gunn" stammer fra hans og broderens mellemnavne"

1 kommentar:

  1. Jeg blev helt inspireret, så nu har jeg indkøbt Rum Cask fra samme. Spændende :)

    SvarSlet