Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 3. februar 2012

Tid til en øl - Nibe Sekstant

3. februar 2012
Møder, møder, møder – både i går og i dag. Nogle befinder sig sikkert godt med at gå til møder, men jeg synes det er svært kedeligt. Måske fordi der aldrig rigtig kommer så meget ud af det.
Selvfølgelig er der forskel – møder hos Ølentusiasterne giver f.eks væsentlig mere mening.
Og a propos ølentusiasterne, så var vi i sommer på en tur til Nibe Bryghus, hvor vi smagte en hel del øl ( se. 25 sep. 2011 ). Lige ved siden af bryghuset ligger der en lille vinhandel, hvor man også sælger Nibe Bryghus’ sortiment. Her købte jeg en lille flaske fra deres flagskibserie – ”Sekstant” Denne serie består af ”Anker Porter” – ”Kompas” ( Barley Wine ) og ”Sekstant” ( Imperial IPA ).
”Sekstant” er kraftigt humlet med Amarillo humle ( IBU 70 ). Det er jo amerikanerne, der først begyndte med disse kraftigere udgaver af kendte øltyper, og de har så fået tilnavne som ”Double” – ”Triple” eller ”Imperial”. Sidstnævnte på baggrund af betegnelsen ”Imperial Stout”, der refererer til det russiske imperium. Da IPA betyder India Pale Ale hentyder betegnelsen her naturligvis til det britiske imperium.
Det er en mørk, gylden øl med orange glød. Den er en del sløret, fordi den er ufiltreret. Skummet er hvidt og ikke særligt tykt. Aromaen er kraftigt præget af humlen, der giver sødlig grape og fyr i næsen. Aggressiv i munden, hvor humlen bider fra sig. Smagen er rund og fyldig i straten, men det varer meget kort tid inden humlen bitterheden tager over. Også her er det sød grape og en smule ananas der dominerer. Bitterheden virker meget påtrængende, hvilket jo ikke lige er min favorit, men man skal jo ikke forvente andet af en IIPA. Eftersmagen er lang og præget af bitterhed.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar