Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 19. juli 2012

Tid til en øl - Det Bette Ølhus / De Graal Gember


19. Juli 2012

Tilbuddet til ”Det Bette Ølhus” gennem Downtown indelholdt 2 fadøl og lidt spiseligt. Det viste sig at være lidt pølse og ost, oliven og hvidløg. Det var udmærket at sidde og stikke lidt til, men egentlig ikke en nødvendighed for at nyde godt øl.

På Ølkortet var der en anden øl, jeg ikke tidligere havde smagt ( ellers kunne jeg såmænd jo også have drukket en god øl jeg kendte ) og den var fra Brouwerij De Graal. Gralen ses smukt aftegnet på grøn og gylden bund på glasset.

Bryggeriet er nyt efter belgisk målestok. Det blev grundlagt i 2002 af Wim Saeyens, der er uddannet brygger. De Graal ligger i byen Brakel i Ardennerne. De brygger 6 forskellige øl under mærket De Graal, men derudover brygger de gerne for andre.

De skriver på hjemmesiden, at de har den bedste gave til ”Fars Dag” ( eller til mænd i det hele taget ) – nemlig ”De Graal Castle”. Otte øl samlet i en boks udformet som et gammelt slot.

”De Graal” – ”Real knights know why…”.  Mottoet kan måske give en forklaring på navnet. Kun ægte riddere er i stand til at kende og finde gralen. Dette er for de udvalgte connoisseurs.



Det er også gode øl, de brygger – eller i hvert fald er ”De Graal Gember” god. Jeg har ikke smagt andre. ”Gember” betyder ingefær. Det er en tilsætning, vi bla. kender fra britiske øl. I denne 8,0% lyse ale er ingefæren tilsat med nænsom hånd.

Det er en sløret orangegylden øl med groft, hvidt skum, der hurtigt forsvinder. Aromaen er af lys frugt – mango, fersken og en mild note af ingefær. Den er frisk og livlig. Smagen er meget lig duften. Ingefæren virker overhovedet ikke dominerende, men er i en behaglig balance med de lidt søde frugtnoter.

Karakter 4+

I dag tog min datter og svigersøn på en 3 ugers rejse til USA. God tur !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar