Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 6. juli 2012

Tid til en øl - Samuel Adams Boston Ale

6. Juli 2012

I går var der premiere på Disney’s ”Min søn, Pinocchio” på Hals Skanse. Vejret var fantastisk og det hele gik godt, selvom der var flere steder, der stadig ikke er helt rutine. Nu håber vi bare at det bliver tørvejr i dag. Lige nu småregner det, men bare det kan nå at regne færdig inden kl. 18.00.

Det er ikke nemt at få sig en øl til aftensmaden i denne tid, men det kan måske lade sig gøre til frokosten.

I dag blev det til en venlig ale fra Boston Beer Company, der blev grundlagt at Jim Koch i 1984. Han kalder sin serie af øl for ”Samuel Adams” – opkaldt efter en af USA's fædre. Han var en af lederne i ”The Boston teaparty” og medunderskriver af Uafhængighedserklæringen – og så var han brygger af profession. ( se evt. tidligere indlæg om Samuel Adams )

Jeg holder utrolig meget af deres ”Boston Lager”, og mindes også denne ”Boston Ale” som udmærket, men mere ordinær.

Denne øl benævnes ”stock ale” på etiketten, og på hjemmesiden oplyses der, at det er en amerikansk opfindelse, hvilket efterlader mig lidt mystificeret, for jeg har en helt andet opfattelse af begrebet. Måske er der tale om 2 forskellige ting.

”Stock ale” er af engelsk oprindelse og bruges ofte som synonym for ”old Ales”. Det er ales, der er lagret i lang tid. Det er ikke nødvendigvis stærke øl, men de er ofte mørke med hedvinsnoter og lidt syrlighed. Men egentlig betyder det bare ”lagret øl” ( stock betyder ”lager” ), og det er tilfældet for ”Samuel Adams Boston Ale”. Men at typen er opfundet i New England er nok en tilsnigelse.

Det er en smuk, ravfarvet øl med kraftigt hvidt skum. Den er klar med mange små, forvirrede bobler. Alkoholprocent på 4,8%. Duft af malt og floral humle – måske anes lidt fyr.

Det er en blød og venlig ale. Også i smagen, hvor der malt med lidt karamel og en lille smule humle – mere europæisk end amerikansk i udtrykket. Lidt sent dukker en markant og tydelig bitterhed frem, hvilket giver en god kant. Ellers var den nok blevet for venlig. Det er en dejlig ale, som man ikke bliver træt af, men kan nyde til enhver frokost.

Karakter 4

2 kommentarer:

  1. Jeg kan godt lide dit site - hvor har du fået fat i denne boston ale?? Jeg leder efter den og boston lager. Håber du kan hjælpe :-)

    Mvh. Bent Skovsende

    SvarSlet
  2. hej Bent.
    Større Kvickly butikker plejer at have begge øl + et par stykker mere fra Samuel Adams. Håber du kan finde dem der.

    SvarSlet