Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 16. august 2012

Tid til en øl - Andechs Spezial Hell / Weissbier Dunkel


16. August 2012

Efter en dejlig ølentusiast-tur til Hobro ( som jeg skriver om senere ) tog vi søndag d. 5 august af sted på højskole. Det var IdrætsHøjskolen Sønderborg ( IHS ), der havde ”Sommerdans 2” på programmet.

Vi har aldrig været på højskole før, men det er en form, vi hurtigt faldt ind i. Samling både morgen og aften med masser af sang. Det at samles, giver en god fornemmelse af fællesskab, der nok er vigtigere end det der bliver sagt. Lærerne på stedet var imødekommende og engagerede og gav os en spændende uge, hvor dansen naturligvis var i højsædet. 5 timers dans om dagen med en yderst kompetent lærer, som vi kendte lidt fra Aalborg. Der var andre kursister, der dansede Argentisk Tango, men vi holdt os til Standard/Latin. Og vi fik virkelig udfordring både til hjerne og krop. En vanskelig lang- og kortside i både vals og quickstep, og lidt mindre variationer i cha-cha og rhumba. Men hold da kæft, hvor var det sjovt.

Om morgenen var der morgenbadning kl. 07.15. Min kone tog 500 m i svømmehallen, mens jeg hoppede i det kolde vand i Alssund. Fantastisk oplevelse, der giver masser af varme efterfølgende. Så var man klar.

På vejen til Sønderborg slog vi et smut omkring grænsen, for at købe lidt øl og andet godt. Jeg har fået en adresse på en ølbutik i Harrislee, men det var søndag og butikken var lukket. Så vi måtte nøjes med Duborgs udvalg ( hvilket ikke er overvældende ).

Men jeg fandt nogle øl – bla havde de øl fra Andechs Kloster vest for München. Bryggeriet er fra 1455 og brygger efter det tyske reinheitsgebot. Det er et benedictinerkloster og der er mulighed for at besøge bryggeriet, skulle man komme på de kanter. Den tyske komponist Carl Orff er begravet i klostret.

Jeg kender bedst deres fantastiske bockøl  - ”Bergbock Hell” og ”Doppelbock Dunkel” og købte også en af sidstnævnte med – men der var også ”Spezial Hell” som jeg ikke havde smagt før.
Det er oktoberfestøl på 5,9% ( selv kalder de den bare ”festbier”, men så kan den jo også bruges året rundt ).
Det er en meget lys øl  med få, spredte bobler. ( glasset var af klar plast, men trods alt bedre end det blå campingglas vi selv havde med ). Fin, lidt sød maltaroma. Behagelig og blød i munden, men alligevel letdrikkelig med en lidt snerpende afslutning. Sødlig maltsmag, der slutter i en – for typen – ganske pæn bitterhed
Karakter 4
På IHS havde de kun Royal, som kunne købes i baren, så ”special”øllene var enten på stranden eller som godnatøl på værelset.


En anden aften åbnede jeg ”Weissbier Dunkel” – også fra Andechs Kloster. En mørk Weissbier på 5,0%. Offwhite kraftigt skum. Dejlig krydret aroma med banan og nellike, blandet med mørk malt.
Let i munden – måske en smule vandet. Smagen er også præget af typiske weissbier dunkel noter, men den virker lidt uengageret.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar