Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 27. august 2012

Tid til en øl - Postbrauerei Allgäu Mai-Bock/ Postwirt’s Dunkel


27. August 2012

På vores højskoleophold smagte jeg en øl fra Postbaruerei Allgäu. Det var deres ”Landbier”, som jeg fandt hos Duborg. På vej hjem fra Belgien gjorde vi holdt ved Scandinavian Park, og her fandt jeg yderligere 3 øl fra bryggeriet.

”Mai-Bock” er en typisk bockøl på 6,1%. På etiketten ser vi en gedebuk mellem forårsblomster, så det illustrerer stilen godt ( Vi ved jo alle at bock oprindeligt ikke har noget med bukke at gøre – ellers læs  beretningen om Einbecker Urbock ( som jeg for resten også købte med hjem denne gang )).

Det er en flot gylden øl med et væld af glade bobler. Man mødes af en let sødlig aroma. Forfriskende og samtidig med god fylde. Sødlig, frugtig smag, med en god bitterhed i eftersmagen. En fint afbalanceret bock.

Karakter 4

 
På ”Postwirt’s Dunkel” ser vi kusken på postvognen, der begærligt tømmer et stort krus ( ein mass ) øl. Det er sikkert denne forfriskende dunkelbier.
Smuk mahognyfarvet øl på 5,1%. Kraftigt skum fuldender indtrykket. Aromaen er præget af malt, men man aner et lille humlet strejf. Denne øl er også dejlig forfriskende. God balance mellem malt og humle.
Karakter 4
Nogle anser tysk øl for at være traditionsbundet og forudsigeligt. Sådan tænkte jeg selv i starten, men tysk øl har mange forskellige udtryk. Disse to øl eksperimenterer dog ikke med stilarten, men brygges efter tradition. Er de så kedelige?
Nej, for det er kvalitet. Noget der ofte kendetegner det tyske øl. Man bliver simpelthen ikke træt af det. Det kan nydes til enhver tid. Og Postbrauerei Allgäu ligger endda i den bedre ende.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar