Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 26. august 2012

Tid til en øl - Mort Subite Wit


26. August 2012

Efter den lille pause på Delirium gik vi gennem Galeries St. Hubert, der er Europas første overdækkede handelsgade. Den stammer helt tilbage fra 1847 og er tegnet af  Jean-Pierre Cluysenaar. For enden af den kommer man til A La Mort Subite ( Den pludselige død ).

 
I 1910 ejede Theophile Vossen en cafe i nærheden af Nationalbanken. Hver dag kom funktionærer herfra og fik frokost og de spillede et spil terning ved navn 421. Når de skulle skynde sig tilbage til banken tog de en runde, de kaldte La Mort Subite. Da Vossen i 1928 skulle flytte til nye lokaler, tog han navnet med .
Det er stadig familien Vossen, der driver stedet og de produceret deres egen spontangærede øl. Det er også muligt at få andre belgiske øl, men min tanke var at smage deres egen øl.

 
Det er et lyst og elegant lokale med spejle på væggen. Vi bestilte frokost, men der var ikke rigtig øl der passede til. De fleste af Mort Subites øl var forskellige frugt-lambic og en enkelt faro. Men de havde også en ”Mort Subite Wit” – altså en spontangæret witbier.
 
 
Det er en bleggul øl på 4,5% med en aroma af vingummi. Den er vældig forfriskende. Smagen er også præget af frugt, men lidt i stil med engelsk vingummi med solbærsmag. Den slutter lidt overraskende fersk. Men alt i alt en glimrende tørstslukker og den passede også fint til min omelet.
Karakter 3+
 

Derefter gik vi på vores ømme tæer tilbage, men slog en smut forbi katedralen og Manneken Pis. Et stykke af vejen fulgte vi ”tegneserieruten”.

Jeg ville gerne have set ”Tegneseriemuseet” men det var lukket om mandagen. På kortet er der også aftegnet en rute, der bringer en forbi de mange vægmalerier, der er udsmykket af tegnere. Der er helt klart basis for endnu et besøg i Bruxelles – både hvad angår tegneserier og øl.
 
 
Vi ville egentlig også have besøgt Antwerpen, men hverdagen trængte sig på, så det udskød vi til en anden gang.


 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar