Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 20. august 2012

Tid til en øl - Grimbergen Goud 8


20. August 2012

Da vores højskoleophold var slut, besluttede vi os til at tage lidt mere ferie. Vi havde taget teltet med. Nu var vi jo kommet sydpå – ja nærmest i Belgien. Der var kun 700 km til Bruxelles, så vi vendte næsen den vej og kørte til Grimbergen. Grimbergen er nu en forstad nordfor Bruxelles og vi havde fundet en campingplads på nettet.

De meldte dog i første omgang udsolgt, men ejeren kunne nok se hvor opgivende vi så ud, så han tilbød os en plads på en meget skrånende grund. Mens vi stod og kiggede på den, kom han og viste os hen til teltpladsen, hvor der var en væsentlig bedre grund. Hvorfor han ikke havde vist os den først, forstod vi ikke helt, men vi fik ellers en lang forklaring på flamsk/tysk. Vi skyndte os at slå teltet op, inden det blev mørkt. Campingpladsen havde ikke noget marked tilknyttet, men i byen var der et pizzaria, så vi kunne få stillet den værste sult.

Grimbergen er kendt for 2 ting. Deres kirke/kloster og deres øl. Nu om dage er det Alken-Maes, der brygger Grimbergen-øl på licens, men etiketten viser at Grimbergen er med i ”Foreningen for belgiske klosterøl”.

Den store kirke ( nærmest overdimensioneret i forhold til landsbyen ) var oplyst da vi nået centrum, hvor pizzariaet også lå. Det så dramatisk ud.

Vi fik et fint måltid og jeg nød naturligvis en dejlig ”Dubbel” fra Grimbergen dertil.


Næste dag så vi kirken, der er ret imponerende. I Grimbergen er der også et ølmuseum – vistnok det ældste i Belgien, men jeg opdagede det for sent, og vi fik ikke tid til at besøge det. Så må vi jo komme tilbage en anden gang.

Grimbergen brygger 3 standard-øl – ”Blonde”, ”Dubbel” og ”Triple”, men derudover så jeg 2 nye øl i butikkerne. ”Optimo Primo” ( som jeg også så på ølkortet i ”Det Bette Ølhus”, hvor det dog var udsolgt ) og ”Goud 8 Dorée”, der kom på markedet i 2008.


”Goud 8” betyder ”guld 8” og er på 8,0% ( Dorée er det franske ord for guld ). Det er en øl der er brygget efter traditionel opskrift, hævdes der - med ekstra brug af aromatisk humle.

Det er en flot ”guld” øl med let slør i glasset. Spredte bobler. Syrlig frugtig aroma med humlenoter ind over. Den føles frisk og prikkende med et skarpt bid. Også smagen har den syrlige frugt og en fin afsluttende bitterhed. En sommerforfrisker.

Karakter 4

Læg mærke til den nye etiket. Det plejer at være Fønix afbilledet som glasmosaik, men nu er det virkelig en fugl i flammer. Det giver et vældig dynamisk udtryk. Historien om Fønix og Grimbergen kan læses i de andre anmeldelser af bryggeriet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar