17. Oktober 2013
I dag havde vi endnu en fantastisk
dansetime med vores instruktør Simon. I denne uge har vi fået sat nogle flere
detaljer på dansen, så der er noget at arbejde med, når de almindelige timer
begynder igen. Simon er meget engageret og målrette i sin undervisning, men gør
også en stor indsats for at lave en hyggelig stemning og et godt sammenhold på
sine dansehold. Vi sidder altid bagefter og får et glas vin/øl, samt mere eller
mindre sunde snacks.
Nu ved han godt at jeg er mest til øl,
og derfor tilbød han i dag at tage en øl med, så kunne vi hygge os efter
solotimen. Og han havde fundet en fransk øl – ”Bellerose Blonde” på 6,5%. Det
er en øl, der på det seneste har vundet flere priser – guld i London i 2010,
2011 og guld i Paris 2012.
På bagsiden læser vi at ”den er brygget
med inspiration fra 50’erne, hvor øl var intenst humlede og meget forfriskende.”.
Der er brugt tre forskellige humletyper, men ikke nævnt hvilke.
Bryggeriet ligger i den flamske del af
Frankrig – i Saint-Armand-les-Eaux. Det blev grundlagt i 1998 under navnet
Brasserie des Amis Reunis. Støttet af EU og på foranledning af en gruppe
filmfolk og skuespillere fra filmen Germinal ( bla. Gerald Depardieu ). I 2002
skifter det navn til Brasserie Saint Armand les Eaux.
Bryggeriet lukker, men åbner kort tid
efter – i 2005 – under navnet Brasserie des Sources. Det er Jean-Luc Robert
Butez der bestyrer det.
Det er en orangegylden øl med fine
bobler. Skummet forsvandt hurtigt i danseskolen glas, men det virker ellers
pænt kraftigt. Der er duft af lys frugt – lidt blomme og abrikos, samt en
skarpere note af grape. Den er forfriskende - som bryggeriet hævder, og
bitterheden får også lov at markere sig. Måske er det rigtigt at øl var mere
bitre i 50’erne ( jeg drak ikke meget øl dengang – jeg var 3 år da de sluttede
), men ellers mener jeg det er et nyere fænomen at bruge mere humle i
fransk/belgiske øl. Her er det lykkedes at skabe en god og forfriskende helhed.
Karakter 4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar