3. Oktober 2013
Efter
en dejlig danselektion med tango og paso doble, hvor vi blev arbejdet godt
igennem, trængte vi til noget at drikke, da vi kom hjem.
En
god forfriksende øl stod i skabet og ventede – en syrlig sag fra Brasserie de
Mort Subite i Belgien. Jeg besøgte deres restaurant/ølcafe, da jeg var i
Bruxelles sidste år. Det er et lyst, stort rum med masser af spejle på væggene.
Denne
”Original Gueuze” er nu købt i den danske pendant til en belgisk ølstue, nemlig
”Det Bette Ølhus” i Aalbæk.
Jeg
har ikke de store erfaringer med spontangæret øl. Jeg har smagt bryg fra
Cantillion, der på det nærmeste var udrikkelige, og andre fra F.eks Lindemanns,
der var blevet sødet temmelig meget. Mine favoritter i syrlig øl hører til i
kategorien Oud Bruin eller Oud Rood.
Det
var derfor meget noget spænding jeg åbnede denne ”Gueuze”. En gueuze er en
blandingdøl, hvor ny lambik blandes med ældre, modnet lambik. Dette giver en
mere rund og afdæmpet type.
”Original
Gueuze” er en flot, ravfarvet øl på 4,5%- brygget toppes af en tynd bræmme af hvidt
skum. Den har en frisk, syrlig duft med noter af æble og eddike. Den er dejlig
forfriskende ovenpå danselektionen – en smule snerpende i eftersmagen. Det er
en syrlig øl med slet ikke udrikkelig- og heller ikke vammelsødet. Der er en
del sødme, især i starten, hvilket nok ikke tiltaler en ægte connaisseur, men
for mig er det ganske fint. Faktisk synes jeg balancen er glimrende. Derefter
smag af syrlig frugt og en fin syrlig eftersmag.
Karakter
4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar