Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 12. august 2019

Tid til en øl - Kreta / Ikarotissa / Jasmine IPA

12. August 2019


I 2009 var der 6 mikrobryggerier i Grækenland. Nu er der 45. Næsten hver eneste ø har deres eget bryggeri og der er naturligvis også mange steder på fastlandet, hvor der brygges.

Ikaria er en af disse utallige græske øer. Den ligger tæt ved Samos. Også her eksperimenteres med ølbrygning og bryggeriet hedder ’Ikariaki Brewery’. Det er svært at finde nogle oplysninger om bryggeriet. Deres hjemmeside er meget sparsom. Så vidt jeg kan se brygger de kun en enkelt øl – ’Ikariotissa Ale’.

Det er en gylden ale på 5,0%. En anelse sløret i glasset og toppet af kraftigt, hvidt skum. Den har en duft af malt og lidt frugt. Den er såmænd ganske forfriskende, men holder sig en smule neutral i smagen. Lidt malt, lidt humle. Bliver næsten for balanceret til at virke interessant. Svær at være utilfreds med, men også svær at huske.

Karakter 3


’Strange Brew’ er – udover at være et gammelt rocknummer af Cream – også navnet på et bryggeri i Athen. Et såkaldt ’gipsy-brewery’ eller ’fantombryggeri’.


”Brewers without a brewery. We are here to feed your head with strange brews and unique flavors”  

Det blev grundlagt i 2015 af 3 venner og hjemmebryggere. De fik deres første øl lavet på Laconiki Brewery nær det gamle Sparta, og denne øl er stadig deres flagskib. Den blev præsenteret i maj 2017 og hedder ’Jamine IPA’

Det er en uklar, gylden øl på 6,2%. Duft af eksotisk frugt, og der er god overensstemmelse med smagen. Humlen træder frem, men er ikke overdreven bitter. Den minder om en vellykket NEIPA, selvom jeg ikke er sikker på, det er typen.

”Follow Jamine as she wanders the countryside and enjoy the fragrant vibes of summer.”

Karakter 4


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar