Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 8. august 2019

Tid til en øl - Kreta / Kykao


8. August 2019


Den ene dag var vi på tur i Samariakløften, og der blev det kun til en stor ’Alfa’ da turen var omme, men min kone og døtre havde en af de andre dage aftalt en lille tøsetur. Så måtte vi mænd passe børnene. Og her var der så basis for en lille ølsmagning, når de først var faldet i søvn.

Jeg blander øllene lidt her, for at beskrive samme bryggeri.
Den første øl nød jeg på altanen til en siesta et par dage før.


’Kykao’ (ΚYKAΩ ) er et gammelt græsk udtryk for at ’ruske op’ ( stir up ) og bryggeriets motto er –’to stir up the greek beer scene’.


Bryggeriet er fra 2018 og ligger nær Patras i den allernordligste Peloponnes. De laver et pænt udvalg af amerikansk inspirerede øl – bla. denne ’American Pale Ale’ på 6,0%.

Den er ravfarvet med let skum og har en let duft af citrus og harpiks. Den er forfriskende med et fint bid fra humlen. Humlet med de 5 C’er – Citra, Cascade, Chinook, Centennial og Coloumbus og med en bitterhed på 60 IBU. Jeg synes ikke, man har holdt sig til en ren ’american’ style, men ladet sig inspirere af den ubehagelige vin –Retsina, for der er også en antydning af harpiks i smagen. Heldigvis ikke så meget, så det ødelagde oplevelsen – kun lige nok til at gøre det interessant.


Karakter 4


Til vores børnepasningsølsmagning ( det lyder nu lidt forkert ) havde jeg valgt en ’Hazy New England India Pale Ale’ på 5,2%. 
Den var kun humlet med Citra og havde en bitterhed på 55 IBU.
Som navnet antyder, var den naturligvis uklar – orangegul og med et pænt porøst skum. Duften af frugtig pga humlen, men desværre var der ingen overensstemmelse mellem duft og smag. Smagen var flad og uden nogle særlige kendetegn. Det var mest bitterhed, der pressede sig på. Jeg kunne måske ane lidt humlesmag, men ikke i en grad som normalt kendetegner en NEIPA. Det var lidt en skuffelse.

Karakter 3

Jeg talte senere på ugen med ejeren af ølbaren ’Ride’ i Chania, og han fortalte, at bryggeriet havde haft store problemer med flaskningen af 2. batch af NEIPA. Første bryg havde været væsentlig mere balanceret, så det var jo bare ærgeligt. Det er et nyt bryggeri, så mon ikke der er nogle startvanskeligheder ind imellem. De skal nok få styr på det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar