Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 16. august 2019

Tid til en øl - Kreta / Sknipa


16. August 2019


Så skal vi have dyppet snablen. I hvert fald hvis vi skal følge den lille figur på Sknipa’s etiketter.
’Sknipa’ betyder ’myg’ på græsk, men er også en betegnelse for at være fuld. Som når man har suget lidt for meget til sig.

De 3 hjemmebryggere George, Angelos og George begyndte i 2010 at brygge øl og i 2015 stod mikrobryggeriet Sknipa klar i Thessaloniki.
Den lokale købmand på Kreta havde 2 af deres øl i sortimentet, så jeg købte dem og tog den ene med hjem. Den anden nød jeg en varm eftermiddag på altanen.

”Blond og forførende flirter hun og indfanger alle, der smager hende med sin frugtige duft”.
Jo beskrivelsen af ’Sknipa Lady’ er ikke så ringe.

Det er en saison på 5,5%. Uklar med en gylden kulør. Skummet er hørbart brusende som en sodavand, selv efter man har fået det i munden. Det forsvinder hurtigt. Duft af honningmelon og let, lys frugt. Den er brusende og prikkende, men også forfriskende. Smagen er også let frugtig, men eftersmagen er mere tør.

Karakter 3+


Hjemme igen og efter en hel uge med opstart til dans, åbnede jeg sent her til aften en storebror –

’Sknipa Strong Ale Beer’. Den er dog kun på 6,2%

Det er en smuk ravfarvet øl med kraftigt skum. Den har en engelsk udstråling. Duft af malt og faktisk også med en lidt vinøs note. Jeg vil betegne smagen som ’engelsk tradition’. Den er udmærket, men gør på den anden side ikke noget særligt væsen af sig. Måske er den mere utraditionel i den græske ølverden.

Karakter 3


Ingen kommentarer:

Send en kommentar